Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şarkıcı Selcan Asyalı’nın Instagram hesabında yaptığı paylaşımda yazdıklarını okuyunca inanamadım… Çünkü şarkıcı genç yaşta meme kanserine yakalandığını ve kemoterapiye başladığını duyurdu.

Kanserle savaşıyorlar

Şarkıcının kanserle mücadelesi alenileşmesine rağmen yaşadığı sağlık sorununu yazmak için kendisinden izin ve bilgi istedim. İşte şarkıcının yaşadığı sürece ilişkin yazdıkları:

“Aslında bir yıl önce keşfettim mememdeki kitleyi. Doktora gittim. Çok ufaktı mamografi çektirdim. Doktorlar, ‘Takip edeceğiz, 5 – 6 ay sonra tekrar gelin’ dedi, ama ben o sürede gidemedim. Çünkü annem beyin ameliyatı geçirdi o sırada, onunla ilgilendim. Dört ay gecikme ile gittiğimde memenin ucuna kadar ilerledi ve koltuk altına metastaz yaptı.

Haberin Devamı

Kemoterapiye başladım. 16 kür kemoterapi göreceğim. Beş aylık süreç sonunda yapılacak testlerden sonra gerekirse cerrahi operasyon olacak.”

Daha önce defalarca meme kanserini yenen Deniz Uğur’dan da üzücü bir haber var.

Oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘‘vücudunda bir süredir olan ve takibi yapılan kistin son 1,5 yıl içinde aniden büyüdüğünü” açıkladı. Ertesi gün açık ameliyat için kendini çok güvendiği hekimlere teslim eden Uğur, “Patoloji raporu birkaç gün içinde çıkacak ama müjde iyi huylu görünüyor” diye yazdı.

Kanserle savaşıyorlar

Deniz Uğur ve Selcan Asyalı başta olmak üzere kanserle savaşanlara ve tüm hastalara şifa diliyorum.

Gördüklerimize mi İsrail’e mi inanalım?

İran’ın attığı füzelerden bir kısmını İsrail’in gök kubbesi havada engelledi, ama bir kısmı da hedeflerine ulaşıp, patladı.

Nereden biliyoruz bunu?

Çekilen görüntülerden...

Göz var, izan var... Hedefine isabet eden onca füzenin yaralanma ve ölüme yol açmaması mümkün mü?

Buna rağmen İsrail, İran’ın attığı füzelerle kimsenin ölmediğini ve yaralandığını açıkladı.

Pardon, aynı İsrail, “İran füzeleri İsrail’de bir kişiyi öldürdü, o da Filistinliydi” diye bir video yayınladı.

İran füzelerinin İsrail’de yaptığı tahribata dair insanların çektiği videolar sosyal medyada çıktı mı karşımıza?

Onca bombaya rağmen bir, iki video dışında bir şey yansımadı sosyal medyaya.

Haberin Devamı

Çünkü sosyal medya mecralarının hepsi Siyonistlerin elinde.

Filistin’de on binlerce masum insanın katili Netanyahu’ya her fırsatta destek çıkan Elon Musk’a ait X’in İsrail’in istemediği paylaşımlara izin vereceğini düşünmek bile abes.

Vatandaşlarından hiçbir şey çekip paylaşmamalarını isteyen İsrail, belli ki bu konuda ciddi bir karartma uyguladı sosyal medyada.

Bir savaşta psikolojik üstünlüğü ele geçirmek ve algının olgunun önüne geçmesini sağlamak böyle bir şey... Hal böyle olunca insanlar gerçeği değil, iletişim gücünü elinde tutanların sunduklarını gerçek sanır.

Gordon Thomas’ın çok satan ‘Gideon’un Casusları Mossad’ın Gizli Tarihi’ kitabını yıllar önce okuduktan sonra İsrail’in ve Mossad’ın bu yöntemi kullanarak suçunu gücüyle örtbas etmesi, haksızken kendini haklı göstermesi, ABD desteğiyle güçlenmesi ve sürekli topraklarını genişletmesi şaşırtmıyor beni.

GÜNÜN SÖZÜ: “Milletler parasızlıktan değil ahlaksızlıktan çökerler.”  (Marcus Tullius Cicero)