Gündemİran’ın füzeleri düşer düşmez komutanlar Meclis’ten ayrıldı

İran’ın füzeleri düşer düşmez komutanlar Meclis’ten ayrıldı

03.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İsrail’in hava saldırılarının ardından Lübnan’a kara harekatı da başlamasıyla bölgesel savaş riskini artıran askeri gelişmeleri yakından izliyor.

İran’ın füzeleri düşer düşmez komutanlar Meclis’ten ayrıldı

AYDIN HASAN / Ankara - Türkiye; İsrail’in Lübnan’a saldırıları ve bu ülke ile arasındaki yüksek gerilimi, Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı ve MİT üzerinden de askeri ve istihbari açıdan yakından takip ediyor. İran, önceki akşam İsrail’e çok sayıda balistik füze ile saldırıda bulundu.

Haberin Devamı

Bu sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Meclis’teki yeni yasama yılı resepsiyonundaydı.

TELEFON GELDİ

Gürak, İsrail’e yönelik füze saldırısını gelen bir telefon ile Meclis’teki resepsiyonda öğrendi. Gürak ile kuvvet komutanları, bunun üzerine acil olarak resepsiyondan ayrıldı. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıları ve muhtemel gelişmeleri askeri açıdan yakın takibe aldı. Türkiye’nin askeri açıdan gelişmeleri izleyeceği uydu ve radar kapasitesi bulunuyor.

Türkiye ayrıca NATO’nun imkan ve kapasitesinden de faydalanabiliyor.

Haberin Devamı

MGK’DA KONUŞULACAK

Bölgedeki nefes kesen gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) da masaya yatırılacak. MGK’nın eylül ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York programı nedeniyle gecikmeli olarak bugün yapılacak. Saat 15.00’te başlaması planlanan toplantıda, kurul üyesi bakanların yanı sıra güvenlik bürokrasisinden üst düzey yöneticiler de yer alacak. Toplantının sıcak gündemini; İsrail’in Lübnan’daki operasyonları ile İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırıları oluşturacak.