24.03.2022 - 15:25 | Son Güncellenme:
Üzümün lezzetli bir yapısı olmasının yanında yararları da oldukça çoktur. Özellikle kolesterolü dengelemesi ve hazımsızlığa iyi gelmesi ile dikkat çekmektedir. Birçok farklı türü olması ise üzüme olan ilgiyi artırmaktadır. Çünkü herkes kendine özel bir üzüm türünü yemeyi daha çok sevmektedir.
Üzüm Çeşitleri Nelerdir?
Üzümün birçok türü olsa da en yaygın bilinen 10 üzüm türü bulunmaktadır. Bu üzüm türleri tadı, görünüşü ve yararları ile ilgi odağı olmaktadırlar.
Yalova İncisi
Macabeau
Ugni Blanc
Cardinal
Pembe Gemre
Merlot
Hamburg Misketi
Bornova Misketi
Kabarcık
Trakya İlkeren
İsimleri ve Özellikleri ile Üzüm Türleri
Üzümün her çeşidi oldukça lezzetlidir ve düzenli olarak tüketilmesi de tavsiye edilmektedir.
Bu üzüm türünün salkımları orta büyüklüktedir. Birçok şehirde bulunur ve yaygın olarak tüketilir. Sofralık üzümlerin en güzeli olmaya adaydır.
Çekirdekli üzümler grubunda bulunmaktadır ve şarap yapımı için kullanılmaktadır. Özellikle İspanya'da ortaya çıktığı bilinmektedir. Yetişme şartları oldukça zordur.
Farklı ismi ile dikkat çeken bu üzüm türünde yeşil ve sarı tonları yer almaktadır. Asit oranı fazladır ve sıcak bölgeleri sever.
Mor üzümler kategorisinde yer almaktadır. İri salkımlı bir üzüm olması çok dikkat çekmektedir. Ağustos ayı başlarında yenmeye başlar.
Pembe renge sahip olması bu üzümü daha çekici bir hale getirmektedir. Çünkü bu üzümün tadını herkes çok merak etmektedir. Eylül ayında olgunlaşan bu üzümün taneleri ise orta büyüklükte olarak bilinmektedir.
Merlot üzümünün anavatanı Fransa'dır. Siyaha çalan rengi ise büyük bir ilgi yaratmaktadır.
Aroması yoğun ve mor renklidir. Ayrıca üzüm şırası yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çekirdekli yapısı olduğuda dikkat çekmektedir.
Ege bölgesinde yetişme alanı bulmaktadır ve şarap yapımı için ideal bir üzüm türüdür. Aromalı bir lezzete sahiptir.
Kabarcık türü üzümün Güneydoğu Anadolu'da yetiştiği görülmektedir. Dolgun ve yumuşak yapıda olması ile bilinmektedir. En çok Gaziantep bölgesinde yetişir.
Mor rengi ve yuvarlak yapısı ile dikkat çekmektedir. Verimli bir türdür ve erken olgunlaşır.