EğitimTeknik Resim Nedir, Nerelerde Kulanılır? Teknik Çizim Özellikleri Nelerdir?

Teknik Resim Nedir, Nerelerde Kulanılır? Teknik Çizim Özellikleri Nelerdir?

09.03.2022 - 03:49 | Son Güncellenme:

Endüstri ve sanayi alanında güncel gelişmeleri takip etmek oldukça önemlidir. Özellikle üretim aşamasında ürün tasarımları için teknik resim çizimlerine ihtiyaç duyulur. Teknik resim nedir, nerelerde kullanılır? Teknik çizim özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Teknik Resim Nedir, Nerelerde Kulanılır Teknik Çizim Özellikleri Nelerdir


Teknik resim endüstri ve sanayi alanında imal ya da inşa edilecek makine, bina gibi ürünlerin doğru aşamalara göre çizilmesine denilmektedir. Teknik resim evrensel olduğu için yabancı dile ihtiyaç duyulmaksızın herkes tarafından anlaşılabilir.

Teknik Resim Nedir?

Sanayi ya da endüstri gibi alanlarda makine ve benzeri ürünlerin üretiminden önce doğru bir şekilde çizilmesi gerekir. Üretim öncesi hazırlık sürecini kapsayan bu çizimlere de teknik resim denilmektedir. Evrensel bir özelliğe sahip olan teknik resim içerisinde dikkat edilecek bazı hususlar bulunmaktadır. Standart kurallara uyularak çizilen teknik resimler dünyanın her ülkesinde rahatça anlaşılır ve yorumlanabilir. Teknik resim yapılırken belli başlı özelliklere de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Teknik Resim Nerelerde Kullanılır?

Sanayi alanında teknik resme ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle de imalat ve inşaat sektöründe teknik resim üretimin ilk aşaması olarak bilinir. Günümüzde mobilya, inşaat, otomotiv ve imalat gibi sektörlerde de teknik resim kullanılmaktadır.

Teknik Çizim Özellikleri Nelerdir?

Teknik resim çizilmeden önce özelliklerinin de doğru bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Bu noktada ürün malzemesinin imal yöntemi, yüzey kalitesi ve boyutları göz önünde tutulmalıdır. Teknik çizimde ürün montajından taşınmasına kadar her detay çizimler ile doğru bir şekilde anlatılır.