Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir süredir Ege’deki kentleri ziyaret ederek, sizlere bölgede turizm sezonunun nasıl geçtiğine ilişkin bilgi vermeye çalışıyorum. Bu bölgedeki son izlenimlerimi aktarmak amacıyla Balıkesir’in ilçelerini tek tek dolaştım. İlk durağım doğasıyla ünlü İvrindi oldu. Özellikle dağları, ormanları ve yaylalarıyla bilinir. İlçede yürüyüş ve doğa sporları yapmak mümkün. Bunun yanı sıra ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle zeytin ve zeytinyağı üretimi önemli bir yer tutar. Ayrıca süt ve et üretimi de yaygındır. Kente girer girmez İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta’ya uğrayıp ilçeyle ilgili bilgi aldım. Başkan Lapanta, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana vatandaşların taleplerini dinliyorum. Bence kentimizin ilk önceliği alt ve üstyapı yatırımları. Kente bir kimlik katmak amacıyla kent meydanı başta olmak üzere düzene sokmak için elimden geleni yapacağım” diyor. İvrindi’den sonra 31 Mart gecesi Balıkesir’in en çok konuşulan ilçesi Altıeylül’e gittim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 75 yıl sonra merkezde belediyeyi kazandığı ilçelerden biri olan Altıeylül’de, Belediye Başkanı Hakan Şehirli’yi makamında ziyaret ettim. Başkan’a yapacağı projeleri sorduğumda ilk olarak Mobil Kent Lokantası açacağını ifade etti. Altıeylül Belediyesi’nden çıkar çıkmaz soluğu Edremit’te aldım.

Haberin Devamı

Oksijen deposu Edremit

Mavi Bayraklı plaj

Edremit son dönemde çok gelişmiş. Kazdağları, Edremit’in en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri. Bol oksijenli havası, zengin bitki örtüsü ve yürüyüş rotalarıyla doğaseverlerin vazgeçilmez adresi olan Kazdağları, aynı zamanda mitolojik hikâyeleriyle de ünlüdür. Edremit Körfezi boyunca uzanan plajlar, deniz ve güneşin keyfini çıkarmak isteyen tatilciler için mükemmel bir seçenek sunar. Özellikle Akçay ve Altınoluk plajları, temiz denizi ve geniş kumsallarıyla yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Şehirde kısa bir tur attıktan sonra Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ı ziyaret edip bölge turizmi hakkında bilgi aldım. Başkan Ertaş, “Edremit, Kazdağları’nın eteklerinde yer aldığı için bol oksijenli bir havaya sahiptir. Edremit ve çevresindeki birçok plaj, temizliği ve çevre koruma standartlarına uyumu gösteren Mavi Bayrak ödülüne sahiptir. Mavi Bayrak, deniz suyunun temizliği, çevre yönetimi, güvenlik ve hizmetler açısından yüksek standartları ifade eder. Edremit Körfezi’ndeki doğal akıntılar, suyun kendini yenilemesine ve temizlenmesine yardımcı olur. Bu akıntılar, kirleticilerin denizde birikmesini önler ve su kalitesini yüksek tutar. Her geçen gün bölgeye ilgi artıyor” dedi.

Haberin Devamı

Oksijen deposu Edremit

★★★

Bölgeyi dolaşırken Körfez’deki trafik dikkatimi çekti. Aslında Assos tünellerinden çıkar çıkmaz Küçükkuyu’dan Ayvalık’a arabalı feribot seferleri konulabilir. Böylelikle Körfez’deki araç yoğunluğu da azalmış olur, diye düşünüyorum… Şimdilik Ege’den aktaracaklarım bu kadar…

Teşekkürler İspark

Geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan Feshane bitişiğinde dörtyol ağzında bulunan İspark’a yalnızca tek yönden girilebildiğine dikkati çekmiş, vatandaşların şikâyetini buradan aktarmıştık. Köşemde yer alan haber üzerine İspark harekete geçti ve dört yönden de park yerine girilebilecek uygulamayı hizmete soktu. Duyarlılıkları dolayısıyla İspark’a teşekkür ederiz.