Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş hazırlık kampını çok iyi geçirmiş. Van Bronckhorst ve ekibi, mental olarak takımda geçen sezondan kalan travmatik havayı tamamen değiştirmiş. Siyah-beyazlılar Süper Kupa'da ezeli rakibi Galatasaray'ı hezimete uğratırken, en büyük devrim düşünce anlamında yapılmış. Geçen sezon taraftarlarına ızdırap dolu bir sezon izleten Beşiktaş, rakiplerine korku salan 'büyük takım' ayarlarına yeniden geri dönmüş. Rafa Silva, Ciro Immobile ve Paulista gibi önemli transferler, Beşiktaş'a seviye atlatırken takım arkadaşlarına da öz güven aşısı yapmış. İtalyan golcü duble yapmasının yanında savunmaya yardım etti, takım arkadaşlarına duvar oldu. Duruşu ile siyah-beyazlı takımın yeni saha içi lideri olmaya namzet.

Haberin Devamı

Kartal fizik-kondisyon olarak da ezeli rakibine büyük üstünlük kurdu. 90 dakika boyunca oyunu domine ettiler, istedikleri gibi tempoyu ayarladılar. Savunmada ofsayt taktiği başarıyla uygulandı. Paulista-Colley ikilisinin konsantrasyonu üst düzeydeydi. Maçın başında Icardi ve Kerem'i ofsayt tuzağına düşürdüler. Beşiktaş'ın skor üstünlüğünü eline geçirdikten sonra da frene basmadan sürekli hücumu düşünmesi, Hollandalı teknik adamın takıma kattığı önemli bir zenginlikti. 

Geçen sezonun yerden yere vurulan ismi Svensson bile 1 gol, 1 asistle derbiye mührünü vurdu. Tamamen gözden çıkarılan Onana'dan bile randıman alındı. Immobile'nin ilk golünden sonra yedek kulübesindeki tüm oyuncuların taraftarla bütünleşip sevince katılması, takımdaşlığın ve birlikteliğin dışarı yansımasıydı. Rafa Silva ile Immobile'nin maç içindeki uyumları yeni sezon öncesi Beşiktaşlı taraftarların göz zevkini okşadı.

Beşiktaş yönetimi, tarihi galibiyete aldanıp transfer penceresini kapamasın. Lig öncesi bizden uyarması... Daha önce de yazdığımız gibi sağ bek, sol bek, sol stoper ve kalibresi yüksek kanat oyuncusu alarak derin bir kadro oluşturmalı siyah-beyazlılar.   

Galatasaray ise mental olarak son derece dağınık ve savruk bir görüntü çizdi. Beşiktaş'a oyunun neredeyse hiçbir bölümünde direnç gösteremediler. Nelsson'un daha ilk dakikada başlayan affedilmez hataları, sarı-kırmızılıların hezimete uğramasına neden oldu. Teknik direktör Okan Buruk'un hatalı 11 tercihi ve oyuncu değişiklikleri de farklı mağlubiyette başrolü oynadı. Maç bitimi Zaha'yı üstü kapalı olarak suçlayıp taraftarın önüne atması, Buruk gibi deneyimli bir teknik adama açıkçası yakışmadı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın da bu ağır mağlubiyetten gerekli dersleri çıkarıp takıma takviye yapması elzem.