Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Turkcell Süper Kupa maçından önce ajansların geçtiği istatistik haberlerin birinde, Galatasaray'ın şampiyon kadrosunu koruduğuna dikkat çekiliyordu. Kiralık olan Carlos Vinicius ve Serge Aurier'in yanı sıra Zaniolo ve Tete ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı takımın şampiyon kadrosunu büyük ölçüde muhafaza ettiği anlatılıyordu...
Ancak bana göre bu haber eksik ve hatalıydı!
Çünkü Galatasaray son iki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan iki yıldız oyuncusundan yoksun sahaya çıkacaktı! Ajanslar bu müthiş ikiliyi adeta yok saymıştı!
Bu dev fırsatı çok iyi değerlendiren Beşiktaş açılış golünü henüz 21. saniyede attı. Siyah-beyazlılar organize, kararlı ve çok istekliydi. Sarı-kırmızılılar ise bir o kadar dağınık, savruk ve ruhsuzdu.
Fakat bu görüntü aslında çok da sürpriz değildi. İki ay önce kendi sahalarında bir puana şampiyonluğu kutlayacağı derbide 80 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe'ye de yenilmişlerdi. Üstelik o maçta Galatasaray'ın müthiş ikilisi de her türlü oyunu oynamıştı!
Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Immobile'li, Rafa Silva'lı Beşiktaş, taş gibi bir futbolla mağrur Galatasaray'ı adeta perişan etti. 84 yıl sonra 5-0 kazanan Kartal, Galatasaray'ın 24. şampiyonluk apoletine ağır bir darbe indirdi!
Hani sarı-lacivert salıncakta sallanan, perişan halde bir Kartal vardı ya... İşte o Kartal, Galatasaray'ın karizmasını fena çizdi!
Yani salıncak göndermesi Galatasaray'a çok pahalıya patladı. Önce Fenerbahçe 10 kişiyle kazandı, ardından Beşiktaş 5 attı.
Salıncak mı?
Orada artık sessiz, sedasız bir Aslan sallanıyor.
Müthiş ikilinin yerinde yeller esiyor, Galatasaray sallanıyor...
Okan Buruk'a gelince...
Beşiktaş beş atınca Buruk'un da tüm ayarları bozuldu. Beşiktaş için şartlar farklıymış gibi maçtan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'na demediğini bırakmadı. Hakeme söyleyecek bir şey bulamayınca son bölümlerde oyuna aldığı, hazırlık döneminin en başarılı isimlerinden Zaha'ya alanen salladı. Kapanışı ise 'şampiyonluğun en büyük favorisi yine biziz' diyerek yaptı...
Futbol bu, Galatasaray üst üste 3. kez şampiyon olabilir elbette. Ancak hazırlık maçlarıyla birlikte başlayan çözülme, Süper Kupa'da zirve yaptı.
Ve bence ok yaydan çıktı.
Galatasaray'ın bu kadrosuyla ve bu mental dağınıklıkla şampiyonluk yarışının içinde yer alması bile kolay değil.
Özetlersek, Başkan Dursun Özbek ve Okan Buruk için şimdiden çanlar çalmaya başladı.
Malum müthiş ikili yokken çok zor ama ya bir şekilde Galatasaray'ı toparlarlar ya da koltuklar bir bir gider.
Erden Timur meselesi yüzünden şimşekleri üzerine çeken Dursun Özbek çaresiz kalırsa yeni sözleşmeye falan bakmadan ilk iş Okan Buruk'u yollar. Derin Galatasaray da olağanüstü genel kurul marifetiyle bir kez daha Özbek'in koluna sepetini takar...