SözlükTeşkilatçılık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşkilatçı Kime Denir?

Teşkilatçılık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşkilatçı Kime Denir?

25.05.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

Farklı amaçlar altında ele alınmış örgütleme teşkilatçılık olarak bilinir. Özellikle devlet kurumları kapsamında önemli bir yere sahiptir. Peki, Teşkilatçılık ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Teşkilatçı kime denir? Teşkilatçılık hakkında ayrıntıları derledik.

Teşkilatçılık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Teşkilatçı Kime Denir

Teşkilatçılık kısaca örgütçülük şeklinde ifade edilir. Farklı amaçlar altında belirli görevleri yerine getirmek için kurulmuş olan teşkilatları ifade eder. Bu durumu yöneten ve bu konuda yetenekli olan kişiler ise teşkilatçı şeklinde bilinir.

Haberin Devamı

Teşkilatçılık Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Örgütçülük olarak da ifade edilecek teşkilatçılık kelimesi, örgütleme işiyle uğraşmak biçiminde anlatılabilir. Herhangi bir amaç altında kurum ve kuruluşlar üzerinden teşkilatçılık gerçekleşir.

Teşkilatçı Kime Denir?

Örgütçülük ya da örgütleme ve örgütlenme teşkilatçılık şeklinde anlatılabilir. Bu kurumlar belli bir görevi yeni belli kurallar dahilinde amaç altında uygular. Bu amaçlara ulaşabilmek için örgütlemek işi ile uğraşan, bu konuda yetenekli olan kişiler başka olur. Böylesi kişilere ise teşkilatçı denir. Hem eğitim almış hem de yılların getirdiği tecrübe eşliğinde, teşkilatçılık işini etkin bir şekilde yöneten kişi ya da kişilerdir.

 

Yazarlar