Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İbrahim Tatlıses’in şarkıcı kızı Dilan Çıtak Tatlıses, Bodrum’dan kalkan Türk Hava Yolları (THY) uçağı İstanbul hava sahasına yaklaşınca kucağına aldığı kediyi pusetine koyması için uyaran hostesle aralarında başlayan söz düellosu büyüyünce karakolluk oldu. İfadesini verdikten sonra karakoldan ayrılan şarkıcıyı, THY ‘Kara Liste’ye aldı.

Hayvan seviyor, insan sevmiyor

Şarkıcının, uçakta hostesle, yerde polisle kapışmasının videolarını izleyince inanamadım!

Şarkıcı, “Ben size kuralları hatırlattım” diyen kabin memurunun üstüne yürüyor. Aradaki görevli olmasa hostese saldıracak şarkıcının, sürekli parmağını sallayarak söylediklerine bakar mısınız? “Gözündeki lensleri oydurtma bana. Sen bana bağırdın. Sen beni bekleyeceğini söyledin. Sen kimsin de beni bekleyeceksin? Uyardın geç. Ne demek beklemek? Hayırdır, bekçi misin sen? Terbiyesiz. Geri zekâlı. Ben bunu döverim.”

Haberin Devamı

Şarkıcının annesi Işıl Çıtak’a kabin görevlisi, “Hanımefendi, arkadaşı ben defalarca uyardım” dedi. Bunu duyan şarkıcı, geri dönüp hostese bir kez daha saldırdı ve “Ulan sen beni uyarmadın. Beni delirtme. Bu nasıl bir uçak?” dedi.

Şikâyet üzerine olaya müdahale eden polislerden birine, iki eli cebinde, “Öyle üniformana güvenerek, hareket etmeyeceksin. Yerler seni koçum” dedi. Yıllar sonra kavuştuğu babasından aldığı Tatlıses soyadını Instagram’ından silen şarkıcı demek ki; kedi, köpek ve hayvan seviyor, ama insan sevmiyor.

Emmy’nin seyirci sayısı nasıl arttı?

ABD medyasının yazdığına göre üç yıl aradan sonra ilk kez, bu yıl Emmy Ödül Töreni’nin izlenme oranları arttı. Nielsen’e göre pazar akşamı Emmy Ödül Töreni’ni ABC grubunda 6.9 milyon kişi izledi. Bu rakam, ocak ayında grev nedeniyle ertelenen ve 4 milyondan fazla izleyici çeken törenin ardından gelen ilk artış. Böylece Emmy Ödül Töreni, birkaç yıldır izleyici artışı yaşayan Oscar ve Grammy gibi ödül törenlerinin trendini yakaladı. Ancak 2010’lu yıllarla mukayese edildiğinde, eski seyirci sayısına göre çok düşük bu... Çünkü 2018 yılında Emmy Ödül Töreni’nin izleyici sayısı 10 milyondan fazlaydı.

Haberin Devamı

The New York Times’tan John Koblin’e göre son yıllardaki izleyici kaybının sebebi sonuçların tahmin edilebilir olması. Koblin, “İlk defa bu Emmy Ödülleri’nde çok sayıda sürpriz yaşandı” diye yazdı.

Demek ki neymiş?

Seyirci tahmin edileni izlemeyi değil, sürprizleri seviyor, ona daha çok ilgi gösteriyor.

Hayvan seviyor, insan sevmiyor

Gülay’ın beşinci klibi cuma günü yayında

Şarkıcı Gülay Sezer, Pasaj Müzik’ten çıkan ‘Beyaz Şarkılar’ albümündeki 10 şarkıya çektiği klipleri üçer hafta arayla yayınlamaya devam ediyor. Şimdiye kadar yeni albümünden ‘Ne İşin Var’, ‘Toparlanırım’, ‘Yıldız’ın Şarkısı’ ile ‘Ben Çocuk Değilim’ şarkılarına çektiği klipleri yayınlayan Gülay, yarın ‘Benden Bilsin’in klibini görücüye çıkaracak. Gülay Sezer’in ‘Benden Bilsin’ şarkısında ise aldatılan bir aşığın hikâyesi var. Gülay, ‘Sevişmemiz Gereken Bir Konu Vardı’, ‘Ağır İstanbul’, ‘Son Diye Bir Şey Yok’, ‘Kara Kutu’ ve ‘Aşkımız Adına’ şarkılarının kliplerini de belli aralıklarla yayınladıktan sonra 10 şarkının yer alacağı 45’likleri bastırıp, Pasaj Müzik etiketiyle satışa sunacak.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın.” (Zig Ziglar)