SözlükEnişte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Enişte Kime Denir?

Enişte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Enişte Kime Denir?

24.08.2021 - 16:07 | Son Güncellenme:

Türkçe, oldukça zengin bir dil olmaktadır ve çeşitli kökenlere ait olan kelimeleri bünyesinde barındırmaktadır. Türkçe içinde en çok kullanılan kelimelerden bir tanesi enişte sözcüğüdür. Sizin için enişte kelimesinin Türk Dil Kurumu içerisindeki anlamının ne demek olduğunu ve eniştenin kime denildiğini derledik.

Enişte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Enişte Kime Denir

Enişte kelimesi özellikle günlük hayat içerisinde sık sık duyulan kelimelerden bir tanesini oluşturmaktadır. Bu kelimeyi aile içerisinde, televizyonlarda, haberlerde ya da hemen hemen her ortamda duymak mümkündür. Oldukça yaygın bir şekilde kullanılan enişte kelimesinin anlamı da Türk Dil Kurumu’nda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Enişte Kelimesinin Türk Dil Kurumu'na Göre Anlamı Nedir?

 Enişte kelimesi günlük yaşam içinde sık olarak kullanılabilen sözcüklerden bir tanesidir. Enişte kelimesinin anlamını Türk Dil Kurumu çerisinde bulmak mümkündür. Bu kapsamda Türk Dil Kurumu sözlüğünde enişte kelimesinin anlamı; bir kişinin kız kardeşinin ya da kadın hısımlarından bir tanesinin kocası şeklinde ifade edilmektedir.

 Enişte Kime Denir?

 Enişte kelimesi özellikle kız kardeşin ve öbür kadın akrabaların eşlerine denir. Kız kardeşlerin evlenmiş olduğu kişiye enişte şeklinde hitap edilmektedir.