SözlükDürüşmek Ne Demek? Dürüşmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Dürüşmek Ne Demek? Dürüşmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

27.07.2022 - 12:54 | Son Güncellenme:

Dürüşmek, meşgul olmak, çalışmak ve sebat etmek demektir. Kelimeler Öz Türkçe olabildiği gibi başka dillerden dilimize alınmış olabilmektedir. Bu nedenle her bir kelimenin anlamdaşı, zıt anlamlısı ya da farklı kökenden olup olmadığı merak edilmektedir. Bu konuda Dürüşmek ne demek? Dürüşmek TDK sözlük anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Dürüşmek Ne Demek Dürüşmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Dürüşmek kelimesi, meşguliyet, çalışmak ve sebat etmek anlamı taşımaktadır. Aynı zamanda karşı karşıya gelmek ve çarpışmak olarak da tanımlanabilmektedir. Dürüşmek sözcüğü sekiz harften oluşmaktadır. Harfleri, D-Ü-R-Ü-Ş-M-E-K şeklindedir. 

Haberin Devamı

 Dürüşmek Ne Demek?

 Dürüşmek, çalışıyor olmak meşguliyeti bulunmak demektir. Sekiz karakterden oluşmakta ve D harfiyle başlayıp K harfiyle bitmektedir. Dürmek olarak düşünüldüğünde, bir şeyi paketlemek, düzenlemek ya da hediye etmek anlamına gelmektedir. Dürüşmek kelimesi, çalışma, mesai harcama anlamına gelmektedir. 

 Düşürmek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Düşürmek, ikdam etmek, çalışmak, meşguliyeti bulunmak demektir. TDK anlamına göre, duruşmak, turuşmak ve dürişmek şeklinde kullanılabilmektedir. Muhasemeye girmek, karşı karşıya gelmek, ikdam etmek ve çalışmak anlamları taşımaktadır. Duruşmak, karşı karşıya gelmek, hesaplaşmak olarak algılanabilmektedir. Dürüşmek Türkçe kökenli bir sözcüktür.