GündemNarin cinayetinde anne Yüksel Güran ifadesinde her şeyi anlattı! Olay günü amca Salim Güran'ı 3 kere neden aradı?

SON DAKİKA | Narin cinayetinde anne Yüksel Güran ifadesinde her şeyi anlattı! Olay günü amca Salim Güran'ı 3 kere neden aradı?

12.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Katledilen Narin’in, gözaltına alınmayan tek abisi Baran Güran, suçlanan akrabalarını savundu. “Narin bulunsun diye elimizden geleni yaptık. Kendi aramızda bu kızı öldürseydik kim bilecekti, kimin ruhu duyacaktı” dedi. Öte yandan Narin cinayetinde anne Yüksel Güran ifadesinde her şeyi anlattı!

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve önceki gün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Narin soruşturması devam ederken, 21 yaşındaki abisi Baran Güran, yaşananları Milliyet’e anlattı.

megaphone

'RAMAZAN KIZ ÖLDÜ MÜ YAŞIYOR MU?'

Cinayeti çözecek delil dosyaya girdi. Salim Güran’ın yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmenin ses kaydının soruşturma dosyasına girdiği ve işçisine, “Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” dediği öğrenildi.

SERBEST BIRAKILANLARA JANDARMA EŞLİK ETTİ

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetinde serbest bırakılanlar jandarma eşliğinde otobüsle adliyeden ayrıldı.

‘AMCA SALİM, ŞÜPHELİLERE İFADELERİNDE SAATİ YANLIŞ SÖYLEMELERİNİ TELKİN ETMİŞ’

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, şüphelilerin tamamının cep telefonlarındaki incelemenin sürdüğünü belirterek, “Savcılıkta, hiçbir şekilde herhangi bir adli kontrol ve koruma tedbiri olmaksızın 10’u serbest bırakıldı, 3’üne adli kontrol istendi, 9’u da tutuklamaya sevk edildi. Dediğim gibi sevk edilen anne ve ağabeyi ‘Öldürmeye iştirak’, diğer sevk edilenler ise ‘Suç ve suç delillerini gizleme’ suçuyla sevk edildi. Şu aşamada neden öldürüldüğü ile ilgili yapabileceğim bir açıklama yok. Öldüren kişi tespit edilmiş olsaydı, öldürme sebebi de açığa çıkmış olurdu. Daha önceki 2 tutuklama, bugünkü 2 tutuklama, toplamda 4 kişi ‘Öldürmeye iştirak’ suçuyla, diğerleri de öldürme fiilinden kaynaklı, ‘Suç ve suç delillerini gizlemek’ suçuyla sevk edildi. Şu anda tam anlamıyla ‘Şu sebepten dolayı öldürüldü veya katledildi’ diye dosya içeriklerine göre bir sebep belirtemeyiz. Gözaltında olan ve daha önce tutuklananların tamamının telefonlarında inceleme sürüyor. Bazı telefonların silinen bilgilerine erişme konusunda kriminal üzerine çalışmalar yapıyor. Elde edilen bazı veriler var, elde edilemeyen bazı veriler var. Bazıları söz konusu programların merkezlerinde, kamuoyunda da daha önce yansımıştı, kolluğa daha önceki yazışmalarında WhatsApp’ın veremeyeceği, daha önce paylaşılmıştı” dedi.

Avukat Eren, tutuklanan Narin’in amcası Salim’in şüphelilere ifadelerine farklı saat dilimini söylediğini belirterek, “Bugün ifadelere de yansıyan, saatin yanlış verilmesi ile ilgili Salim Güran’ın bu süreyi kendilerine bu şekilde verilmesi konusunda telkinlerinin olduğunu söylediler. Bu da bir şekilde yeniden, geriye dönük kamera kayıtları incelendi. Kamera kayıtlarından Narin’in oraya gömülmesine ilişkin araç ve şahıs o şekilde bulundu. Ve o gece hakkında gözaltı kararı verilip, evinden alındı. Bu anlamda gizli tanık ya da itirafçı değil, suç isnadıyla alınan ve suçunu ikrar eden biri var” diye konuştu.

Haberin Devamı
BABA ARİF GÜRAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇKTI

Narin Güran'ın babası  Arif Güran ifadesinde, "Salim ile aramızda hiçbir problem yoktur. Alacak verecek meselemiz vardır. Ancak ben bunları da kendisine verdim. Aramızda alacak verecek meselesi de kalmadı. Tarlalarımızı da kendisi ekip biçtiğinden hesaplarımız da birdir. Böyle bir alacak verecek durumunda kendisi buradan da kesinti yapabilirdi. Sadece bahsettiğim alacak verecekte benim ödemem 15 gün gecikmişti." dedi.

NARİN'İN ABİSİ ENES GÜRAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Narin'in abisi Enes Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Enes Güran kardeşinin kaybolduğu haberini 19.11'de annesinin 'Narin yemeğe gelmedi' sözleri ile öğrendiğini iddia etti.

ANNE DAHİL 9 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ! BABA SERBEST BIRAKILDI

Narin Güran cinayetinde adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 9’u tutuklama, 3’ü adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakemliğine sevk edildi. 10 şüpheli ise serbest bırakıldı. Narin Güran'ın annesi, kardeşi, 2 kuzeni, yengesi, Muhtar Salim Güran'ın 2 işçisi, hala ve bir amca hakkında tutuklama talep edildi.  Anne Yüksel Güran ve kardeş Enes Güran kasten adam öldürmeye iştirak ile suçlanıyor. Öte yandan baba Arif Güran serbest bırakıldı.

Haberin Devamı
22 ŞÜPHELİNİN İFADELERİ TAMAMLANDI

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül günü yapılan arama çalışmalarında cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Narin'in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin'in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu M.K. (23) ile ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00 sularında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Yaklaşık 12 saat süren savcılık ifadeleri tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

ANNE AMCAYI 3 KERE ARAMIŞ

Narin Güran cinayeti kapsamında gözaltına alınan anne Yüksel Güran'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. CNN Türk canlı yayınında gelişmenin detaylarını CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve CNN Türk muhabiri Serdar Er aktardı.


Sorgu sırasında soğukkanlı ve sakin davranan anne Yüksel Güran, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Savcının sorduğu birçok soruya da "Bilmiyorum, haberim yok ve görmedim" şeklinde cevaplar verdi. Amcayla olan ilişkisi sorulduğunda ise "Böyle bir şey kesinlikle yok bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin" dedi.

Savcı: Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?

Cevap: Hayır böyle bir şey kesinlikle yok.

Savcı, saat 15:15’ten sonra amcayı üç kez aramasını sordu. HTS kayıtlarında tespit edilen görüşmelerle ilgili Yüksel Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım." yanıtını verdi.

Savcı cevap üzerine "Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?" diye soru sordu. Yüksel Güran "Hayır" dedi ancak o iki aramayı açıklayamadı.

Yüksel Güran, "Salim ve Nevzat‘ın arası çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin'i kimin kaçırdığını kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.


NARİN GÜRAN İÇİN ÖN RAPOR ÇIKTI

8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Narin’in otopsi işlemlerinde 91 örnek alınmıştı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporu açıklandı. Rapora göre Narin'in üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı.

Haberin Devamı