EğitimMuris Muvazaası Nedir, Şartları Nelerdir? Mirastan Mal Kaçırma Davası Nasıl Açılır?

Muris Muvazaası Nedir, Şartları Nelerdir? Mirastan Mal Kaçırma Davası Nasıl Açılır?

09.03.2022 - 16:49 | Son Güncellenme:

Muris muvazaası nedir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önemli konular arasındadır. Bu bakımdan Muris muvazaası nedir öğrenebilir ve şartları ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz. Muris muvazaası nedir, şartları nelerdir? Mirastan mal kaçırma davası nasıl açılır tüm detayları ile derledik.

Muris Muvazaası Nedir, Şartları Nelerdir Mirastan Mal Kaçırma Davası Nasıl Açılır

 Muris muvazaası, bir kişinin mirasçısı olan kişiyi miras hakkında mahrum bırakmak için karşılıksız satış ya da ölünceye kadar bakma sözleşmesi şeklinde göstermesidir.

Haberin Devamı

 Muris Muvazaası Nedir, Şartları Nelerdir?

 Muris Muvazaası, sık sık araştırılan davalardan biridir. Muris muvazaası mirastan mal kaçırma davası olarak bilinmektedir. Bir kimsenin mirasçısını miras haklarının tümünden yoksun bırakmak amacı ile yaptığı, karşılıksız kazandırmaları ölünceye kadar bakma ya da satış sözleşmesi gibi gösterme durumudur. Bu davadaki temel amaç saklı paylı olan mirasçıları ilerde tenkis davası ile miras paylarından mahrum bırakmaktadır. Muris Muvazaası şartları şu şekildedir

Üçüncü kişileri aldatmak için olması gerekir,

Tarafların gerçek amaç ile yaptıkları işlemler arasında isteyerek ya da bilerek yapılan bir uyumsuzluk oluşması gerekir,

Tarafların muvazaalı işlem yapma konusunda aralarında anlaşmış olmaları gerekir.

Haberin Devamı

 Mirastan Mal Kaçırma Davası Nasıl Açılır?

 Miras bırakan kişinin ölümünden hemen sonra mirastan mal kaçırma davasının açılması mümkündür. Medeni kanuna göre, saklı paylarının karşılığını alamayan kişiler, miras bırakanın tasarruf edeceği kısmı aşan tasarrufları dava ederler ve bu sayede mirastan mal kaçırma davası açarlar.