EğitimMorbidite Nedir? Tıp Dilinde Morbidite Ne Anlama Gelir?

Morbidite Nedir? Tıp Dilinde Morbidite Ne Anlama Gelir?

22.02.2021 - 06:03 | Son Güncellenme:

Morbidite tıp dilinde en çok kullanılan terimlerden bir tanesidir. Halk ağzında ise farklı bir karşılığı bulunmaktadır. Tabi ki de morbidite halk ağzında ve günlük hayatta pek sık kullanılmaz. Fakat anlamı bakımından binilirse kullanımı daha da sık olabilmektedir. Bu nedenle tıp dilinde morbidite ne demek gibi soruları sizler için derledik.

Morbidite Nedir Tıp Dilinde Morbidite Ne Anlama Gelir


Kelime kökeni bakımından İngilizce bir kelimedir. Morbidity kelimesinden gelmektedir. Genel olarak morbidite kelimesi tüm dünyada benzer şekildedir. Bunun sebebi olarak tıp dilinin daha evrensel bir dil olmasından kaynaklanmasıdır.

Morbidite Nedir?

Morbidite kelime anlamı bakımından hastalık olma durumu anlamına gelmektedir. Hasta olan kişileri tanımlamak ve onları gruplandırmak için morbidite kelimesi kullanılmaktadır. Tabi ki de tıptaki kullanımı daha farklı anlamlara da gelmektedir. Bu nedenle kullanımı oldukça geniştir.

Tıp Dilinde Morbidite Ne Anlama Gelir?

Morbiditenin bir diğer anlamı da tıp dilinde hasta olma oranıdır. Hasta olma oranını tanımlamak ve açıklamak için morbidite kelimesi kullanılır. Örneğin ortaya çıkan bir salgının halkın yüzde kaçını öldürdüğünü belirtmek adına morbitide kelimesi her daim kullanılır.