Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili Milliyet okurları; biliyorsunuz 2019 yerel seçimleri sonrasında olduğu gibi son yerel seçimden sonra da kentlerde yaşanan değişimleri tespit etmek amacıyla yaptığım ziyaretleri sürdürüyorum. Gittiğim yerlerde önce vatandaş ve esnafla kısa sohbetler ederek, durumu değerlendirdikten sonra belediye başkanlarıyla görüşerek, onlardan bilgi alıyorum.

En önemli projesi sevgi

Ege’de sürdürdüğüm yolculukta bugün siz değerli okurlarımıza Denizli’den söz edeceğim. Yerel seçimlerde Ege’de en çok konuşulan illerin başında Denizli geliyordu. Seçimler biteli 100 gün geride kaldı. Şehre girer girmez ilk dikkatimi çeken yol kenarlarında Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği otoparkların iptal edilmesi olmuştu. Şehirde kısa bir tur attıktan sonra, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret ettim. Öncelikle Başkan Şeniz Hanım’ı ikinci kez seçilmesinden dolayı kutladım. Bundan önce 2019 yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturur oturmaz çok güzel işlere imza atan Başkan Doğan’a sokakta ciddi bir sevgi seli var; kiminle konuştuysam ondan çok memnun. Şimdi de ustalık dönemini yaşayacak. Eminim ki bu dönemde de çok güzel projelere imza atacak. Bence CHP’nin büyükşehir belediyesini kazanmasında da Şeniz Başkan’ın başarısının büyük rolü var…

Haberin Devamı

Sevgi, huzur ve kardeşlik

Başkan Hanım’a şehirle ilgili en çok önemsediği projeyi sorduğumda, kendisinin verdiği cevabı olduğu gibi aktarıyorum: “Şimdi size hiç bitmesini istemediğim, Merkezefendi var oldukça sürecek en büyük projemi anlatmak istiyorum: Benim en büyük projem, sevgi, huzur ve kardeşliktir. Bugün herkes Merkezefendi'yi parmakla gösteriyor. Yarın ise herkes bu güzel ilçeyi kalbiyle gösterecek. Güzel bir haber daha vereyim. Denizli’yi, Basketbol Süper Ligi’nde temsil eden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı’na altyapı oluşturmak için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 5 yılda hem basketbol takımının hem de yetenekli çocukların bambaşka yerlerde olacağını ve bu konuda sorumluluk sahibi olacaklarına eminim.”

Bir eleştiri!

Denizli’ye gitmişken Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile de görüşmek isterdim. Ancak bir haftada randevu oluşturulamadığından, bunu gerçekleştiremedim. O yüzden aklıma şu soru geldi: Bir haftada randevu oluşturulamayan başkana Denizlili vatandaşlar ulaşabiliyor mu? Bir de başkan bey göreve gelir gelmez borçları açıklamıştı. Belediyeye gelir getiren otopark hizmetini neden kapatmış anlamış değilim?

Haberin Devamı

En önemli projesi sevgi

Muğla’da ilk 100 gün…

Denizli’den sonraki durağım Muğla oldu. Tüm başkanlara sorduğum gibi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da seçimden sonra neler yaptığını ve projelerini sordum. Başkan Aras’ın söylediklerini sizlerle paylaşıyorum: “16 Temmuz’da yapacağımız lansmanda ilk 100 günde yaptıklarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bu projelerden birkaçını ilk kez size anlatmış olayım: Öğrencilere ulaşımı 1 lira yapıyoruz. Eylül ayından itibaren tüm öğrencilerimize ulaşım 1 lira olacak. 60-65 yaş arası vatandaşlarımız ve öğretmenlerimize yüzde 26 indirim uygulamasını başlattık. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği şartını imzalayacağız. Muğla merkez Kent Meydanı otoparklarda yüzde 93 indirim yaptık. Halk Kartı’mıza yüklenen miktarı yüzde 110 artırdık. Muğla’mızın en işlek noktalarında sınırsız-kotasız ‘wi-fi’ hizmeti veriyoruz.”

Haberin Devamı

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...