EğitimFiravun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Firavun'un Yaptığı Zulümler Nelerdir?

Firavun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Firavun'un Yaptığı Zulümler Nelerdir?

25.05.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Firavun, sözlük anlamı Eski Mısır'ın tek buyurganı, Tanrı gözüyle bakılan hükümdar demektir. Eski Mısır'da insan soyundan olsalar da Firavunların tanrı soyundan geldiklerine inanılırdı. Firavunlar da tanrıların elçisi olarak görülür ve onlara tapılırdı. Firavunun TDK sözlük anlamını sizler için derledik.

Firavun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Firavunun Yaptığı Zulümler Nelerdir

 Firavunlara inanmaları için insanlara birçok zulümler yapılmıştır. İsyanlar bastırılmış ve inanmayı reddedenler cezalara çarptırılmıştır. Böylece herkesin Firavuna tapması ve onun buyruklarını yerine getirmesi sağlanmıştır.

Haberin Devamı

 Firavun Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Firavun TDK sözlük anlamı Eski Mısır'ın tek buyurganı olan, aynı zamanda bir Tanrı gözüyle bakılan hükümdarlarına verilen ortak isimdir. Firavunun mecaz olarak acımasız ya da kötü yürekli kimse anlamları da vardır.

 Firavunlar bir insan olmasına rağmen onların tanrı soyundan olduğuna inanılır. Böylece Firavunlar insanlar ile tanrılar arasında bir arabulucu olarak görev aldılar. Bir yandan evrendeki düzeni korurken bir yandan da tanrıların tekliflerini yerine getirirlerdi. 

 Firavunun Yaptığı Zulümler Nelerdir?

 Firavunların yaptıkları insanlara iyilik olarak ezberletilir ve itaat etmeleri sağlanır. Kölelikler özgürlük diye benimsetilir ve zulümlere karşı da teşekkür beklenir. Toplumdaki herkesin korkuyla yaşaması ve Firavunlara tapmasını sağlaması en temel amaçtır.

Haberin Devamı

 Eğer bu düşünceye aykırı olan çıkarsa o da hainler ile beraber cezalandırılır. İtiraz durumlarında bu isyanlar kanlı şekilde de olsa bastırılır. Önemli olan Firavuna tapmayanların cezalandırılacağını benimsetmek ve korku ile herkesin Firavuna tapılmasını sağlamaktır.