Son dakika firavun haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan firavun gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan firavun haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 463 firavun haberi bulunmuştur.
'Vadedilmiş Topraklar'ın Kudüs'ten sonraki kilit şehri oldu! Netanyahu'nun Urfa hayaliSiyonist Yahudilerin en büyük arzusu, kendilerine 'vaat' edildiğini iddia ettikleri topraklarda öyle ya da böyle bir devlet kurmak oldu. İlk olarak da Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid'den toprak istediler ama aldıkları 'tokat' gibi cevap sonrası başka çözüm arayışlarına girdiler. Günümüzde ise yürüdükleri bu vahşet ve işgal yolu, Arz-ı Mev'ud'a göre Türkiye'den de geçiyor. Ve Kudüs'ten sonraki bir diğer önemli şehir ise Urfa.
3 bin 500 yıldır çığlık atıyor! Gizem on yıllar sonra çözüldü, dünyanın konuştuğu kareÇığlık atan ıstırap içindeki ifadesiyle antik Mısırlı bir kadın, 1935 yılında Luksor yakınlarındaki bir mezarda mumyalanmış kalıntılarını keşfeden arkeologları etkisi altına aldı. Araştırmacılar şimdi, kadının benzersiz ifadesinin sırrını çözdüklerine inanıyor.
Naziat Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet MealiNaziat suresi, Kur’an-ı Kerim’in 79.suresidir. Sure toplam 46 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Sure adını ilk ayette geçen “ en- Nazi’at” kelimesinden almıştır. Söküp çıkaranlar veya kökünden çıkaranlar olarak da bilinir. Kelimenin anlamı ruhları çekip çıkaran melek olarak verilmektedir. Sure “es- Sahire” ve “et- Tamme” isimleriyle de bilinmektedir. Naziat suresi, mushaftaki sıralamada yetmiş dokuzuncu, iniş sırasına göre seksen birinci sure olmaktadır. Sureyi okuyan kişiler ölüm acısı duymaz, cennete sevinçle girer ve düşmanın şerrinden kurtulur.
Hakka Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet MealiHakka Suresi, Mekke devrinin ilk senelerinde tebliğ edilen bir suredir. Kendisinden önce nüzul olan sure Mülk Suresi, sonra nüzul olansa Me’aric Suresi olarak bilinmektedir. Hakka Suresi’nin adı “el-Hakka” teriminden gelmektedir ve “hak, hukuk ve kıyamet” manalarına gelmektedir. Toplamda 52 ayet-i kerimeden meydana gelen Hakka Suresi, Mushaf sıralamasına göre 69. sırada yer almaktadır. Sure kapsamında dini önem sahip çok sayıda konu ele alınmakta ve bazı itirazlara da cevap verilmektedir. Bu bağlamda Hakka Suresi, oldukça sık okunan sureler arasında yer almaktadır.
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet MealiSad suresi, Kur’an-ı Kerim’in 38. suresidir. Sure toplam 88 ayetten oluşur. Sad suresi Mekke’de inmiştir. Mushaftaki sıralamada otuz sekizinci, iniş sırasına göre de otuz sekizinci olmaktadır. Sure adını 1. ayetteki “Sad” harfinden almıştır. Surede Hz. Davud’un kıssalarına yer verildiğinden dolayı Davud suresi olarak da bilinmektedir. Sad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet MealiA’raf Suresi Mekke döneminde indirildiği düşünülen ve okunduğunda da farklı faziletleri içerisinde barındıran bir suredir. Surenin ismi, içerisinde yer alan 46. ve 48. Ayetler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda A’raf, “Cennet ve Cehennem arasında kalan dağ” anlamına gelmektedir. Bu kelime, sure içerisinde el-A’raf şeklinde geçirilmiştir. A’raf Suresi, içerisinde bazı peygamberler hakkındaki kıssalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra çok sayıda dini hüküm ve emir de kullara aktarılmaktadır. A’raf Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. sırada bulunmakta ve toplamda 206 ayetten oluşmaktadır. A’raf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Enfal Suresi Oku - Enfal Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet MealiKur’an-ı Kerim’de yer alan surelerin her biri kendi içerisinde mana ve faziletler saklamaktadır. Bu bağlamda sureleri okuyan kişiler niyetleri doğrultusunda bazı manevi armağanlara erişebilmektedir. Enfal Suresi de faziletleri bakımından sık sık okunan bir suredir. 75 ayeti barındıran Enfal Suresi, Kur’an’da 8. sırada yer almaktadır. Surenin adı, 1. ayette geçen “el-Enfal” kavramından gelmekte ve savaş ganimeti manası taşımaktadır. Sure içerisinde Bedir Savaşı ile birlikte elde edilen savaş ganimetlerinin nasıl paylaşılacağı hakkında yol gösterilmektedir. Bunun yanında Müslümanların diğer din kardeşleri ile iyi geçinmesi öğütlenmektedir. Enfal Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Kur'an'ı Kerim'de Adı Geçen Peygamberler Kimlerdir? Sırasıyla Peygamberler…Birçok kaynağa göre toplam 124 bin peygamber gönderilmiştir. Bazı kaynaklarda ise gönderilen peygamber sayısı 224 bindir. Kuran'ı Kerim'de 25 peygamberin adı geçer. Dinimize göre ilk peygamber Hz. Adem, son peygamber ise Hz. Muhammed'dir. Kur'an'da adı geçen peygamberler hangileri? Merak eden okurlar için sırasıyla derledik.
İsrailoğullarına Gönderilen Peygamberler Hangileridir? Sonuncusu Kimdir?İsrailoğulları, Hz. İshak'ın 12 oğlundan meydana gelen kavme verilen isimdir. Monarşik anlamda ise bir zaman Kenan şehrinde bir bölümünü yönetmişlerdir. Tarih boyunca İsrailoğullarına peygamberler gönderilmiştir. İsrailoğullarına gönderilen peygamberler hangileridir? Sonuncusu kimdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet MealiMekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
İbrahim Suresi Oku - İbrahim Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Mealiİbrahim suresi, Kuran-ı Kerim’in 14.süresidir. Toplamda 52 ayetten oluşan surenin 28. ve 29. ayetlerin Medine’de indirildiği diğer ayetlerin ise Mekke’de indirildiğine inanılır. 28. ve 29. ayetler ise Bedir Savaşı sırasında inmiştir. Sure adını, sure de geçen İbrahim Peygamber ve ailesi nedeniyle almıştır. İbrahim suresinin 35. ve 41. ayetler arasında Hz. İbrahim’in duasına yer verilmiştir. Sure Allah’ın varlığı ve birliği, peygamberler, öldükten sonra dirilme gibi konuları ele almaktadır. İbrahim Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, tefsiri, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Kaf Suresi Oku: Kaf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet MealiToplamda 45 ayetten oluşan Kaf suresi, Kur’an-ı Kerim’in 50. suresidir. Surenin adı ilk ayetin başındaki Kaf harfinden gelmektedir. Mekke döneminde indiğine inanılan sure tefsirlerde Kafdağı ile bağlantılanır. Surede genel anlamıyla Allah'ın varlığı ve birliği, Peygamberlik, ölümden sonra dirilme gibi konular ele alınmaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu sure Kur’ân-ı Kerîm’in önemine dikkat çeker. Kaf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiler içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Müzzemmil Suresi Oku - Müzzemmil Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet MealiToplamda 20 ayetten oluşan Müzzemmil Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 73. suresidir. Müzzemmil Suresinin Mekke'de indiğine inanılmaktadır. Surenin 20. ayetinin Medine’ de nazil olduğuna inanılır. Adını 1 ayette geçen el-Müzzemmil kelimesinden almıştır. Türkçe örtünüp bürünen anlamına gelir. Okuması oldukça faziletli olan surede peygamberin davranış şekilleri, Allah’ın emirlerine karşı gelen Firavun’un uğradığı sondan, Kur’an okumanın gereğinden, iyilik yapanların karşılığını alacağı ele alınır. Müzzemmil Suresi ne için okunur? Müzzemmil Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Buruc Suresi Okunuşu ve Anlamı: Buruc Suresi Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Tefsiri ve Diyanet MealiBuruc suresi, Kur’an-ı Kerim’in 85.suresidir. Sure toplam 22 ayetten oluşmaktadır. Buruc suresi mushaftaki sıralamada seksen beşinci, iniş sırasına göre sıralamada yirmi yedinci suredir. Paganlar Müslümanlara eziyet ettiği ve işkence yapmaya başladığı zaman Mekke döneminde inmiştir. Buruc suresi, İnşikak suresinden sonra, Tarık suresinden önce gelmektedir. Sure birinci ayetinde yer alan “el-buruc” kelimesinden adını almıştır. Buruc, burçlar anlamına gelir. Sure ilk olarak burçların olduğu göğe yemin edilerek başlamaktadır. Burc’a takım yıldızları veya astrolojik burç anlamları da yüklenmiştir. Okuması ve ezberlemesi faziletli sureler arasında yer alır. Buruc Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, tefsiri ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
Ankebut Suresi Oku - Ankebut Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet MealiAnkebut Suresi Kur’an-ı Kerim'in 29. suresidir ve toplamda 11 ayetten oluşmaktadır. Ankebut Suresi insanlığa hitap etmektedir. Bu bağlamda her bir surenin kendi bünyesinde bazı sır ve faziletler içerdiğine inanılmaktadır. Ankebut Suresi de faziletleri bakımından oldukça önemli bir suredir. Sure adını ismini 41. âyetinde geçen “el-Ankebut” kelimesinden almıştır. Ankebut Türkçe örümcek anlamına gelmektedir. Ankebut Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet MealiAl-i İmran süresi Medine’de indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in 3. süresidir. 200 ayetten oluşmaktadır. Al-i İmran süresinden önce en uzun süre olan Bakara, sonrasında ise Nisa süresi bulunmaktadır. Al kelimesinin anlamı aile, akraba veya sülale demektir. Al-i İmran süresinin 33.ayetinde yer alan imran ailesi anlamına gelen “Al-i İmran” dan oluşmaktadır. İniş sırasına göre 89. süre olmakla birlikte mushafta ki sıralaması üçüncüdür. Al-i İmran süresinin eman, tayyibe, kenz isimleri de bulunmaktadır.
Fecr Suresi Oku: Fecr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet MealiFecr Suresi Mekke'de inmiştir. Fecr Suresi toplamda 30 ayettir. Fecr kelimesi birinci ayette geçmekte ve tan yerinin ağarması, sabah aydınlığı anlamına gelmektedir. Toplum içerisinde ''Velfecr, Fecir'' suresi olarak da adlandırılır. Mustaf tertibine göre ise 89. suredir. İniş sırasına göre ise 10. sure olmaktadır. Mekke'de inen Fecr Suresi Leyl suresinden sonra inmiştir. Ayrıca Duha suresinden önce inmiştir. Fecr Suresinde bahsedilen konu ise Allah'a ve ahirete imana ve Allah'a kulluk ve teslimiyete çağrıldığı anlatılmaktadır. Kıyametin korkunç manzaralarından kesitler sunarak, mü'minlerin ve kafirlerin akıbetleri haber verilmektedir.
Taha Suresi Oku - Taha Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve MealiKur'an-ı Kerim'in 20. suresi olan Taha toplamda 135 ayetten oluşturmaktadır. Adını 1. suredeki Tah-Ha kelimesinden alan surenin Medine'de indiğine inanılmaktadır. Bazı hadis kaynaklarında yer alan bilgiye göre Hz. Ömer’in bu sûre vesilesiyle Müslüman olduğu rivayet edilir. Surede insanlara önderlik etmesi için peygamberlerin görevlendirildiği belirtilmiştir. Taha Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı ve meali ile ilgili detayları merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
En zengin firavuna dijital yüz yapıldıAntik Mısır’ı Milattan Önce 1332 ile 1323 yılları arasında yöneten firavun Tutankamon’un dedesi III. Amenhotep, en zengin kişilerden biri olarak biliniyor.
Firavun ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.