EğitimAÖL sınav soruları açıklandı! AÖL sınav sonuçlarınızı öğrenin!

AÖL sınav soruları açıklandı! AÖL sınav sonuçlarınızı öğrenin!

18.04.2016 - 10:28 | Son Güncellenme:

AÖL sınav soruları ve sonuçları 19-20 Mart’ta yapılan sınavdan sonra merakla beklenmektedir. AÖL sınav soruları kısa bir süre sonra açıklansa da AÖL sınav sonuçlarının açıklanması biraz zaman alır. AÖL sınav soruları ve sonuçları ile ilgili tüm ayrıntılat haberimizde!

AÖL sınav soruları açıklandı AÖL sınav sonuçlarınızı öğrenin

Açık öğretim lisesi, lise diploması olmayan her öğrenci için verilen bir hizmettir. Lise eğitimini tamamlayamayan öğrencilerin hepsi açık öğretim lisesinde eğitimlerine devam edebilirler. Eğitimleri sonunda da lise diploması almayı hak edebilirler. Açık öğretim lisesinde eğitim görebilmek için ilk önce kayıt yaptırmanız gereklidir. Kayıt yaptıran öğrenciler ders seçme işlemini de gerçekleştirerek açık öğretim lisesine kayıtlarını yaptırabilirler. Açık öğretim lisesine yaşadığınız şehirde bulunan açık öğretim bürolarına giderek başvurabilirsiniz. Bu bürolardan açık öğretim lisesi ile ilgili bilgiler de alabilirsiniz. Nasıl ders seçeceğinizi, nasıl eğitim alabileceğinizi, ne zaman sınava gireceğinizi, hangi dersleri alabileceğinizi açık öğretim lisesi bürolarından öğrenebilirsiniz. Yani açık öğretim lisesi ile ilgili tüm işlemleri açık öğretim bürolarından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler de normal lisede okuyan öğrenciler gibi her sene sınavlara girmek zorundadır. Bu sınavlardan aldıkları sonuçlara göre öğrencilerin almış olduğu derslerden geçip geçmeme durumları vardır. Açık öğretim lisesi sınavları bir dönemde 2 kez gerçekleştirilmektedir. İlk bahar dönemi açık öğretim sınavları ise 19 - 20 mart tarihlerinde yapılmıştır. Bu sınavında daha sonuçları açıklanmamıştır. Sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre bahar dönemi açık öğretim lisesi sınav sonuçları 28 nisan tarihinde açıklanacaktır. Sınan sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sınavda çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak da kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını öğrenebilir. Bu şekilde yaklaşık olarak kaç soruya doğru cevapladığını öğrenebilirler. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden artık bir çok işlemi gerçekleştirebilir duruma geldik. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisini çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Yapmış olduğu bir sınavı sınavdan yaklaşık bir hafta sonra sınav soru ve cevaplarını 1 ay sonra da sınav sonuç bilgisini internet üzerinden yayınlamaktadır. Açık öğretim lisesi sınavının soru ve cevaplarını da sınavdan bir hafta sonra 25 mart tarihinde açıklanmıştır. Sınava giren öğrenciler sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden erişebilmektedir. Açık öğretim lisesi sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın açık öğretim lisesi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra geçmiş yıllarda yapılan sınavlar bölümüne girmeniz gereklidir. Geçmiş yıllarda yapılan sınav soru ve cevapları bölümünde girmiş olduğunuz tüm sınavların soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Bu bölümde son yapılan açık öğretim sınavının da soru ve cevapları yer almaktadır. Son sınavın soru ve cevaplarına ulaşabilmek için bu sayfadan 19 - 20 mart 2016 açık öğretim lisesi 2. dönem sınav soru ve cevapları seçeneğini seçip bunu indirmeniz gereklidir. Bu dosyayı indirdikten sonra istediğiniz zaman açıp çıkmış olan soru ve cevaplara bakabilirsiniz.