EğitimAegyo Ne Demek, Türkçesi Nedir? Aegyo Nasıl Yapılır?

Aegyo Ne Demek, Türkçesi Nedir? Aegyo Nasıl Yapılır?

26.05.2022 - 17:22 | Son Güncellenme:

Aegyo Güney Kore'de sevimli yüz ifadeleri veya mimikler kullanarak gerçekleştirilen bir ifadedir. Ayrıca bunun içerisinde sevimli bebek yüzleri ve jest ifadeler de bulunur. İşte, tüm merak edilenler.

Aegyo Ne Demek, Türkçesi Nedir Aegyo Nasıl Yapılır

Güney Kore'de kullanılan bir ifade olan aegyo, daha çok jest ve mimik üzerinden gerçekleşmektedir. Özellikle sosyal medya hesaplarında video veya görsel olarak çok fazla kullanılmaktadır.

Aegyo Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Güney Kore üzerinden Türkçeye geçen aegyo, bir tür ifade şeklidir. Daha çok jest ve mimik ile birlikte sevimli yüz ifadeleri kullanarak gerçekleşir. Gülümseyen bebek yüzleri, yüz ile yapılan farklı mimikler bu konuda kullanılır. Yani genel bir tanım itibariyle ifade biçimi olarak yapılır.

Aegyo Nasıl Yapılır?

Daha çok Güney Kore'de gerçekleştirilen bir ifade olan aegyo, yüz mimikleri kullanılarak uygulanmaktadır. Örneğin sevimli bir bebek yüzlü için bebeğin gülümsemesi yüz ifadesine yansır. Aynı zamanda değişik figürler de yine yüz ifadeleri kullanılmak suretiyle belli bir şekilde üzerinden değerlendirilir. Güney Kore'den çıkarak dünyanın bütün farklı ülkelerine yayılan Bir tır ifade biçimi şeklinde ele almak mümkün.