GündemNarin’i kim, neden öldürdü? İşte 10 senaryo...

SON DAKİKA Narin’i kim, neden öldürdü? İşte 10 senaryo...

18.09.2024 - 09:15 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ederken, 10 senaryo gündeme geldi. Öte yandan Bakan Uraloğlu, silinen WhatsApp mesajlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürüyor.

megaphone

İşte son gelişmeler

NARİN'İN MEZARINA ZİYARETÇİ AKINI

Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar 10 gündür Narin'in mezarına ziyarette bulunuyor.

Mardin'den gelen Diyar Emer ve eşi, Narin Güran'ın mezarını ziyaret ettiklerini, Fatiha okuduklarını söyledi.

Emer, "İçimizi rahatlatmak istedik. Derler, toprağa dokununca bir nebze de olsa insanın yüreği soğurmuş. Narin ölmedi, insanlık öldü, buradaki küçük bir beden değil de insanlığı biz toprağa gömdük. Hiçbir sebep, hiçbir sorun bir insanı, hele ki küçük, günahsız bir insanı öldürmeye veya toprağa gömmeye teşkil etmez” dedi.

Adana Yüreğir'den gelen Veysi Ekin ise söylenecek bir şey olmadığını, küçücük bir çocuk, 8 yaşında olduğunu ifade etti.

Şu an duygularını bile söyleyemediğini aktaran Ekin, "Türkiye'de böyle bir şeyin olması gerçekten çok kötü bir durum. Ailecek Adana Yüreğir'den kızımızı üniversiteye bırakmaya geldik, oradan da illa ziyaret edeceğiz dedik. Allah, rahmet eylesin, Allah mekanını cennet eylesin. İnşallah bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

İMAM HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA

Narin Güran (8) ile ilgili soruşturma sürerken, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen imam R.K. hakkında idari soruşturma başlatılarak, 2 müfettiş görevlendirildi.

WHATSAPP'TAN SON YANIT

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran cinayeti soruştumasındaki silinen WhatsApp konuşmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, "Burada Meta, 'Biz bu mesajlaşmaları kaydetmiyoruz, depolamıyoruz. Dolayısıyla bunları verme imkanımız yok.' diyor. Yani 'vermiyoruz' değil, 'verme imkanımız yok' diyorlar. Bizim bildiğimiz kadarıyla da dünyada hiçbir yerde böyle bir bilgi verilmedi. Ancak bunlar farklı şekilde depolanmışsa bulut teknolojileriyle ya da farklı mecralarda depolanmışsa ancak oradan bulunması söz konusu. Meta'nın şu andaki yaklaşımı bu ama burada gerek emniyet güçlerimiz gerekse adalet mekanizmasıyla iletişim halindeyiz. Bizden istedikleri bilgileri, ulaşabildiğimiz kadarıyla vermeye gayret ediyoruz. Bu anlamda da Meta olsun, diğer platformlarla güncel iletişim halindeyiz." diye konuştu.

SİLİNEN MESAJLARDA NE VARDI?

Tutuklu amca Salim Güran'ın sildiği WhatsApp mesajlarının da soruşturmada kritik öneme sahip olduğu değerlendiriliyor. Amca, silinen mesajların Narin ile ilgili olmadığını iddia etse de bunun gerçekliği soruşturma sürecinde ortaya çıkacak.

Haberin Devamı
NARİN'İN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Narin Güran cinayetinde Adli Tıp’ın otopsi raporunun tutanağı ortaya çıktı. Raporda, kemik ve doku örnekleri üzerinde yapılan incelemede Narin’in boğularak öldürüldüğü ve Narin’in ağzından çıkan ölüm sıvısının tutuklu amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı belirtildi. 23-24 Eylül’e kadar İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun tam raporu hazırlaması bekleniyor.


NARİN'İN ÖLÜMÜNDE 10 SENARYO

Narin'in öldürülmesiyle ilgili çeşitli senaryolar da gündemde...

İDDİA 1

Narin, ahırda amcası Salim ile yengesi Hediye Güran’ı uygunsuz bir şekilde gördü. Küçük kız, bunu babasına anlatacağını söyleyince amcası tarafından katledildi.

İDDİA 2

Narin ağabeyi Enes ve kuzenlerinin ahırda ilişkisini gördü, ağabeyi tarafından öldürüldü. Anne amca Salim Güran’ı yardım için aradı. Amca Narin’in cansız bedenini alıp ortadan yok etti.

İDDİA 3

Narin amcası, annesi ve yengesinin ilişkisini evde gördü, ertesi gün ahırda amcası tarafından organize plan yapılarak öldürüldü.

İDDİA 4

Narin, ağabeyi ve amcasını ilişki yaşarken ahırda yakaladı. Bunun üzerine ağabey Narin’e tekme attı, amca boğdu. Veya amca Narin’in ayağına tekme attı, ağabey Enes, Narin’i boğarak öldürdü.


İDDİA 5

Ağabeyi Enes Güran’ın Narin’i öldürdüğü iddialarda yer alırken, sesler üzerine ahır tarafına giden anne Yüksel Güran, Narin’i kurtarmak için Enes’in kolunu dişledi, sırtını tırmıkladı. Ancak bu Narin’in öldürülmesini engelleyemedi. Bu olayın ardından hemen amca Salim’e haber verildi. Amca Salim de Enes’e yumruk attı ve dövdü. Ardından hızla Narin’in cansız bedenini yok ettirdi. Ve herkese oynaması gereken oyunu söyledi.

İDDİA 6

Ağabey Enes ile kuzeni köpeğe istismarda bulunurken Narin gördü. Bunun üzerine ağabey Narin’i öldürdü olayda kuzeni de yer aldı.

İDDİA 7

Enes ile yengesi Hediye ilişki yaşadı. Narin bu ilişkiyi görünce ağabey Enes, Narin’i öldürdü.

Haberin Devamı

İDDİA 8

Narin’in DNA’sının amca Salim’in aracının ön şoför koltuğunda ve direksiyonda çıkması şu iddiayı da ortaya çıkarttı: Amca Salim, eve gelen Narin’i görünce, arabasına çağırdı. Narin’e istismar girişiminde bulundu. Narin bunu babasına anlatacağını söyledi. Amca Narin’i ön şoför koltuğunda boğarak öldürdü.

İDDİA 9

Narin ağabeyini yasaklı madde içerken gördü. Bunun üzerine yasaklı madde etkisinde olan ağabey Enes Güran kardeşini boğarak öldürdü.

İDDİA 10

Amca Salim ile baba Arif Güran arasında 50 milyon TL değerindeki bir arazi yüzünden anlaşmazlık yaşandı. Bu anlaşmazlık sonucunda amca intikam almak için Narin’i öldürdü.

KİM NEDEN TUTUKLANDI?

- Salim Güran (Amca):

Kasten öldürmek

- Yüksel Güran (Anne):

Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

- Enes Güran (Ağabey): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

- Hediye Güran (Yenge): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

- Nevzat Bahtiyar (Komşu): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek