EgeBodrum’a Hırvat kardeş

Bodrum’a Hırvat kardeş

14.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bodrum Belediyesi ile Hırvatistan’ın En İyi Kenti ödülüne sahip olan Mali Losinj Belediyesi arasında; sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak yarar sağlamak amacıyla Kardeş Şehir Protokolü imzalandı.

Bodrum’a Hırvat kardeş

Mali Losinj heyetinin belediyeyi ziyaretiyle başlayan program, Bodrum Kalesi’ndeki imza töreniyle sürdü. Belediye Başkanı Ahmet Aras, 3,5 yıl önce atılan temelin bugünlerde kendini gösterdiğini ifade etti, Green Destination akreditasyonunun bir parçası olarak Bitez’i Quality Coast programına sokmayı başardıklarını vurguladı.
Başkan Ahmet Aras, Mali Losinj Belediyesi ile kardeş şehir olma fikrinin oluşumundan da bahsederek şunları söyledi:
“3,5 yıl önce, Bitez’i Quality Coast programına sokmaya hak kazandığımız gün, biz ziyaretlerimizde Sayın Belediye Başkanımızla tanışmıştık. Ekselansları Ivana Hanım’ın da destekleriyle bir kardeş kent olma yolunda adımlar attık. 2021 yılının Mayıs ayında bir iyi niyet mektubu imzaladık. Bugün de Sayın Belediye Başkanı’nın ziyaretleriyle bu kardeş kent protokolümüzü imzalama noktasına geldik.”
Mali Losinj Belediye Başkanı Ana Kucic, nüfusu yaklaşık 8 bin olan, Hırvatistan’ın en büyük adalar takımı kenti olduklarına vurgu yaptı, Bodrum Belediyesi’yle eğitim, sağlık, turizm ve kültür başlıklarına yoğunlaşmak istediklerini kaydetti.