DünyaYüzünü bantla gençleş modası!

Yüzünü bantla gençleş modası!

04.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

TikTok’ta Z kuşağının yaşlanmayı azaltmak ve kısa sürede etkili sonuç elde etmek için yatmadan önce yüzlerini çeşitli bantlarla ve maskelerle kaplaması trend haline gelirken, uzmanlar bu uygulamanın tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu.

Yüzünü bantla gençleş modası

Morning shed” olarak adlandırılan ve “çirkin yatıp sabah güzel uyanma” anlamına gelen uygulama, TikTok’ta 3,2 milyondan fazla etikete sahip. Yeni yöntem kişinin “cam gibi pürüzsüz ve gergin” bir cilt elde etmek için akşam çenesini, gözaltını veya tüm yüzünü bantlayarak ya da yüz maskesiyle uyuması anlamına geliyor.

Haberin Devamı

‘Boğulursun’ uyarısı

Bazı kişiler yüz bakım maskeleriyle uyurken, ağızdan nefes almamak için ağzını bantlayanlar da var. Bu yöntemle daha keskin bir çene hattı elde edilmesi amaçlansa da uzmanlar, uyurken ağzı bantlamanın oksijen alımını engellediğini ve uyku bozukluğuna sebep olduğunu söyledi. Birçok uzman, söz konusu uygulamalardan bazılarının boğulma riski oluşturabileceği konusunda da uyardı. Dermatolog Sophie Momen, yüz bakım maskelerinin kısa süreli uygulanması gerektiğini belirtti.