Dünya‘Radar ağı boşluklarını tespit etmiş olabilirler’

‘Radar ağı boşluklarını tespit etmiş olabilirler’

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Savunma sanayii araştırmacısı Fatih Mehmet Küçük, Hizbullah’ın taktik denemeler ile İsrail’in hava savunma sistemi radarlarının boşluklarını tespit etmiş olabileceğini söyledi.

‘Radar ağı boşluklarını tespit etmiş olabilirler’

AYDIN HASAN/ANKARA- Hizbullah’ın saldırısını Milliyet’e değerlendiren Küçük,  “Muhtemelen uzun süredir İsrail’e yönelik yaptığı saldırı girişimleri göze alındığında radar ağının çeşitli boşlukları fark edilmiş olabilir. Bunu taktik denemeler ile tespit etmiş olabilir. Çünkü ne kadar başarılı olursa olsun alçaktan gelen kamikaze İHA tehdidinde radar ağınızda doğal engeller veya dünyanın eğikliği, sistemlerin konuşlanma durumuna bağlı olarak boşluklar olabilir. Ki bunun her yapıda bulunma ihtimali var” dedi.

Haberin Devamı

Küçük, İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği balistik füze saldırısıyla ilgili ise,  “İran için isabet oranlarına dair kesin bir bilgi yok. Çünkü fırlatılan çok sayıda füze olmasına rağmen kayda değer büyük bir hasar rapor edilmediği gibi boş alanlara da çok sayıda füze düştüğü görülmüştür. Bu son saldırı, önceki saldırılara göre daha etkili görünüyor. İsrail’in attığı her önleme füzesinin Demir Kubbe’den olmadığını da unutmamak gerekir. Balistik füze savunması Demir Kubbe’nin sorumluluğunda değil, bu sistem balistik füzelerle değil, daha küçük ölçekli tehditlerle mücadele ediyor. Balistik füze savunması Arrow ve kısmen Patriot sistemleriyle yapılıyor” diye konuştu.