Dünyaİsrail-Hizbullah savaşında son dakika... Jetler havalandı, füzeler bir bir ateşlendi...

CANLI İsrail-Hizbullah savaşında son dakika... Jetler havalandı, füzeler bir bir ateşlendi...

29.09.2024 - 20:01 | Son Güncellenme:

Orta Doğu'daki iki başkentte arka arkaya gerçekleşen patlamaları, Kızıldeniz kıyısındaki liman kentindeki saldırı izledi. Dünya, Lübnan medyasında hızla yayılan iki saniyelik görüntüyü konuşuyor. Öte yandan Yemen'deki Husiler, İsrail ordusunun sahil kenti Hudeyde'yi hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Gazze Şeridi'ndeki vahşetini Lübnan'a taşıyan İsrail ordusu, çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Can kaybı 1000'i aşmış durumda.

megaphone

CANLI AKTARIYORUZ

İSRAİL ORDUSU İLK KEZ BİR İHA'YA HELİKOPTERLE MÜDAHALE ETTİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan'ın güneyinden 2 insansız hava aracı ve 35 füzeyle saldırı düzenlendiği belirtildi.

İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile bölgesinde tespit edilen 10 füzeye müdahale edildiği, körfez bölgesinde de 25 füzenin açık alana düştüğü aktarıldı.

Saldırılar sebebiyle İsrail'in kuzeyinde uyarı sirenlerinin çaldığı belirtildi.

Ayrıca, Lübnan'dan gönderilen 2 insansız hava aracına İsrail karasuları üzerinde savaş gemisi ve helikopterle müdahale edildiği ifade edildi.

İsrail ordusu ilk kez bir iHA'ya savaş helikopteri kullanarak müdahale etti.

Öte yandan İsrail ordusu, iç cephe komutanlığı Hayfa kentinde vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarılarını hafifletti.

Yeni uygulamaya göre, Hayfa kentinde sığınak bulunan okullar yarından itibaren eğitime devam edecek.

İSRAİL, LÜBNAN’I VURMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik hava saldırılarına aralıksız devam ediyor. Saldırılarda bugün en az 45 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Lübnan’da birçok noktaya hava saldırılarını sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan'ın doğusunda Bekaa Vadisi'ndeki Baalbek-Hermel'e düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını aktardı. Lübnan'ın güneyindeki Ain Deleb bölgesine düzenlenen saldırılarda ise 24 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren bakanlık, Sidon kenti yakınlarına düzenlenen saldırıda da 29 kişinin yaralandığını açıkladı.

İSRAİL SALDIRILARINDA 4 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'nden kaynaklar, İsrail ordusunun kente düzenlediği saldırılarda 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, birçok Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Görgü tanıkları da İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının (İHA) Gazze kentindeki Belediye Parkı yakınında bir grup Filistinliyi hedef aldığını aktardı.

Filistin sağlık ekipleri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Riyazus Salihin Camisi yakınında bulunan Filistinlileri hedef aldığını bildirdi.

Saldırıda 1 kişinin öldüğü ve yaralananların olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı
İSRAİL ORDUSU YEMEN'E HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİĞİNİ DOĞRULADI

İsrail ordusu, Yemen'deki Hudeyde Limanı ve Ras Isa Limanı'na hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

İsrail, Yemen'e hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. İsrail ordusu, Yemen'deki Hudeyde Limanı ve Ras Isa Limanı'na hava saldırıları düzenlendiğini belirterek, saldırıda çok sayıda savaş uçağı ve yakıt ikmal uçağı kullanıldığını aktardı. Ordu, Husilerin söz konusu limanları İran'dan silah ve petrol dahil olmak üzere askeri amaçlı sevkiyatlar için kullandığını belirterek, saldırıların Husilerin İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

'İSRAİL'LE UZUN SOLUKLU SAVAŞA GİRECEĞİZ'

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail ile uzun soluklu bir savaşa gireceklerini belirtti.

Husilere bağlı sözde Savunma Bakanlığı Manevi Yönlendirme Dairesi Müdür Yardımcısı Abdullah bin Amir, İsrail ordusundan yapılan "Husilerin de zamanının geleceği" şeklindeki açıklamaya tepki gösterdi.

Bin Amir, yaptığı açıklamada, "İsrail, 'Yemen'in de vakti gelecek' diyor. Yemenliler ise 'O vakit gelinceye kadar beklemeyeceğiz' diyor. Allah'ın izniyle ilerleyen günler ve aylar yenilgi değil zaferlerle dolu olacak. Bu, uzun ve geri dönüşü olmayan bir savaş olacak." ifadesini kullandı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'IN GÜNEYİNE DÜZENLEDİĞİ HAVA SALDIRISINDA 24 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ayn ed-Delb bölgesine düzenlediği hava saldırısında 24 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin güneydeki Ayn ed-Delb bölgesine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 29 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Haberin Devamı
İSRAİL'İN SAFED KENTİ HEDEF ALINDI

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Safed kentini bir dizi füze saldırısı ile hedef aldıklarını duyurdu.

Hizbullah, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Hizbullah mensuplarının bir dizi füze saldırısı ile İsrail'in kuzeyindeki Safed kentini hedef aldığı kaydedildi.

Saldırının sonuçlarına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail tarafından ise saldırıya ilişkin bir isabet bilgisi paylaşılmadı.

İSRAİL ORDUSU HUDEYDE LİMANINA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Yemen'deki Husiler, İsrail ordusunun sahil kenti Hudeyde'yi hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Husilere bağlı "El-Mesire" televizyon kanalının haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları Yemen'in batısındaki Hudeyde kentini hedef aldı.

İsrail ordusu, Hudeyde kentinde bir elektrik santralini bombaladı.
Sosyal medya aktivistlerinin yayınladığı görüntülerde İsrail saldırısı sonucu Hudeyde limanında büyük bir yangının çıktığı görülüyor.

NASRALLAH'IN CESEDİNİN YERALTINDAN ÇIKARILMA ANI



Lideri Hasan Nasrallah'ın suikasta uğramasıyla ağır darbe alan Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah, bugün öğle saatlerinde yeni bir açıklama yaparak Cuma akşamı gerçekleşen bombardımanda önemli komutanlardan Ali Karaki'nin de öldüğünü doğruladı.

Ali Karaki, İsrail sınırının yer aldığı güney bölgesi komutanıydı.

İsrail ordusu, Nasrallah ve Karaki'nin yanı sıra çok sayıda üst düzey Hizbullah komutanının yeraltı sığınağını yok eden saldırıda öldüğünü söylüyor.

İsrail'e göre, ölen 20 Hizbullah üyesi arasında Hasan Nasrallah'ın güvenlik şefi İbrahim Hüseyin Cezini, danışmanı Semir Tevfik Dib'in yanı sıra Hizbullah Askeri Kapasite Artırım lideri Abdülemir Muhammed Seblini, Hizbullah'ın Silah Gücü Koordinatörü Ali Naaf Eyüb de var.

VÜCUDUNDA DOĞRUDAN YARA YOK

Hasan Nasrallah'ın otopsisinden gelen ilk bilgiler ise, Hizbullah liderinin künt travma (keskin olmayan bir cisimle başa alınan darbe) sonucu öldüğü yönünde. Nasrallah'ın cesedi yerle bir olan altı binanın enkazından çıkarıldı ve vücudunda doğrudan bir yara yok.

32 yıl Hizbullah'ı yöneten Nasrallah'ın cenaze töreninin ne zaman gerçekleşeceği ya da yerine kimin geçeceği henüz belirsiz.

İKİ SANİYELİK VİDEO

Nasrallah'ın cesedinin yeraltı sığınağından çıkarıldığı anı gösteren kısa video, Lübnan medyasında hızla yayıldı. Lübnanlı yetkililer veya Hizbullah, henüz yeraltı karargahında açılan devasa çukurda çekilen videoya dair bir açıklama yapmış değil.

Dâhiye semtindeki bir apartmanın altında gizli olan yeraltı karargahı, Hizbullah'ın lider kadrosu toplantı halindeyken İsrail jetleri tarafından en az 80 adet sığınak delici bombayla vuruldu.

Yıllardır toplum içine çıkmayan ve yalnızca belirli kişilerle görüşen Hasan Nasrallah'ın yeraltındaki sığınakta toplantı yaparken vurulması, ciddi bir güvenlik zaafiyeti olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlar bir İsrail muhbirinin Nasrallah'ın görüştüğü sınırlı sayıdaki kişinin arasına sızmış olabileceği yorumlarını yapıyor.

Suikastın gerçek zamanlı istihbaratla düzenlendiğini belirten İsrail ordusu, son bir haftada Hizbullah'ın tepesinde yer alan sekiz isimden yedisini öldürdüğünü söylüyor.

İsrail'in bu sabah öldürüldüğünü duyurduğu Nebil Kavuk'un durumuna dair de Hizbullah'tan açıklama var. Lübnanlı grup, Kavuk'un İsrail saldırısında öldüğünü doğruladı.

Haberin Devamı
BEYRUT VE ŞAM PEŞ PEŞE VURULDU



İsrail jetleri, bugün öğle saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırılar gerçekleştirdi. Saldırıların adresleri arasında Hizbullah'ın başkentin güneyindeki kalesi Dâhiye semti de vardı.

Uluslararası haber ajansı AFP, duyulan şiddetli patlamayı Dâhiye çevresinden gökyüzüne yükselen siyah bulutların izlediğini bildirdi.

İsrail ordusu, ülke genelindeki saldırılarda ise Hizbullah'ın silah depoları ve altyapı tesislerinin vurulduğunu savunuyor.

Beyrut'taki saldırıdan hemen sonra Suriye'nin başkenti Şam'da patlamalar duyuldu. Resmi medya, Şam yakınlarındaki patlamaların nedeni henüz bilinmiyor.

İsrail ordusu, saatler önce savaş uçaklarıyla Lübnan sınırına yakın konumdaki El Kufayr kentine hava saldırıları düzenledi.

GAZZE'DE CAN KAYBI 41 BİN 595

Bir yılın dolmasına artık sayılı günler kalan Gazze Şeridi'ndeki savaşta can kaybı 41 bin 595'e çıktı.

Filistinli yetkililer, İsrail işgal ordusunun son 24 saatteki saldırılarında dokuz Gazze sakininin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Katliamın kurbanlarının üçte ikisinden fazlası çocuklar ve kadınlar.

Binlerce Filistinli ise bombardımanlar sonucu yerle bir olan binaların enkazlarında kaldığı için kayıp.

İSRAİL JETLERİ SURİYE'Yİ VURDU

Arap medyası, İsrail savaş uçaklarının Suriye'nin Lübnan sınırına yakın şehri El Kusayr'da hava saldırısı düzenlediğini bildiriyor.

Bir haftadır Lübnan'a eşi benzeri görülmemiş yoğunlukta havadan saldıran İsrail ordusu, hafta içinde Suriye sınırındaki bazı köprü ve geçişleri de vurdu.

Haberin Devamı
İRAN'DAN YİNE İNTİKAM YEMİNLERİ



Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin 31 Temmuz tarihinde Tahran'da suikasta uğraması, İran'da intikam seslerinin yükselmesine neden oldu. Dini lider Ali Hamaney'den ordu komutanlarına kadar birçok isim, İsrail'den Haniye'nin intikamını alacaklarını dile getirdi.

Ancak geride kalan iki ayda Tahran yönetiminin herhangi bir adım atmadığı görüldü. Dahası, İran'ın Orta Doğu'daki en sıkı müttefiki Hizbullah lidersiz kaldı.

İsrail jetleri Beyrut'un güneyindeki Dâhiye semtinde Hizbullah'ın ana karargahını onlarca tonluk bombalarla vurdu, İran destekli grubu 32 yıldır yöneten Hasan Nasrallah ve diğer pek çok üst düzey komutan öldü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, yurt dışı operasyon birimi Kudüs Gücü'nün komutanlarından Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın da Beyrut'taki saldırıda öldüğünü doğruladı.

Hizbullah'ın iki numarası Fuad Şükür'le başlayan suikast dizisi Orta Doğu'da taşları yerinden oynatırken, İran bir kez daha intikam yeminleri ediyor.

İran'da beş günlük ulusal yas ilan eden dini lider Hamaney, Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin 'intikamsız bırakılmayacağını' söyledi. Müslümanları 'ellerindeki kaynaklarla' Hizbullah'ın yanında olma çağrısı yapan Ayetullah Hamaney, "Bu bölgenin kaderini Hizbullah'ın öncülüğünde direniş güçleri belirleyecek" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, bugün yaptığı açıklamada Abbas Nilfüruşan'ın İsrail tarafından öldürülmesinin yanıtsız kalmayacağını dile getirdi.

Suriye iç savaşında Beşar Esad saflarında rol aldığı bilinen Nilfüruşan, İran resmi televizyonu tarafından Kasım Süleymani'nin yoldaşı olarak tanımlandı.

Ocak 2020'de ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani, İran'ın Orta Doğu'daki vekil güçlerini şekillendiren Kudüs Gücü'nün uzun yıllar boyunca komutanıydı.

ABC: LÜBNAN SINIRININ İÇİNDE OPERASYONLAR BAŞLADI



On yıllardır peşinde olduğu en önemli düşmanını Beyrut'u Amerikan yapımı yeraltı bombalarıyla vurarak öldüren İsrail, Lübnan'a yeniden saldırdı.

İsrail savaş uçakları, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunduğu binaları Cuma akşamı bombardımana tuttu. Beyrut sakinleri, hiçbir savaşta bu kadar şiddetli bir bombardıman hissetmediklerini söylüyor. İsrail ordusu Nasrallah'ın öldürüldüğünü Cumartesi sabahı duyurdu, Hizbullah ise bu bilgiyi öğle saatlerinde doğruladı.

Orta Doğu'da yeni bir dönemin başladığı anlamına gelen saldırı İsrail'i durdurmadı, jetler gece yarısı Lübnan'da onlarca noktayı bombaladı. Resmi açıklamada her zamanki gibi Hizbullah'ın füze fırlatma rampaları ve silah depolarının hedef alındığı belirtildi.



LÜBNAN'DA CAN KAYBI 1000'İ AŞTI

Gazze Şeridi'ndeki vahşeti Lübnan'a taşıyan İsrail'in hava saldırıları bugün bir haftasını dolduruyor, şimdiye kadar 1000'den fazla insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 milyon Lübnanlı evlerini terk etmek zorunda kalırken, yalnızca Cuma günü Beyrut'un güneyinden on binlerce insan kaçtı.

HİZBULLAH FÜZESİ İSRAİL'İ AŞIP ÜRDÜN'E DÜŞTÜ

Liderini kaybeden Hizbullah ise, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Taberiye'ye bu sabah füzeler ateşledi. Sekiz roketlik füze yağmuru öncesinde Taberiye ve etrafındaki yerleşimlerde sirenler çaldı. İsrail ordusu, füzelerin açık alana düştüğü bilgisini verdi.

Lübnan'dan fırlatılan füzelerden biri ise, İsrail'i aşıp Ürdün'ün başkenti Amman'ın doğusuna kadar ulaştı. Ürdün ordusu, Grad füzesinin Lübnan'ın güneyinden atıldığını ve çölde boş bir alana düştüğünü açıkladı.

NEW YORK TIMES: İSRAİL LÜBNAN'IN DERİNLİKLERİNE GİZLİ KOMANDOLAR GÖNDERDİ

Halihazırda tüm dünyanın en çok merak ettiği soru ise, İsrail ordusunun Lübnan'a karadan saldırıp saldırmayacağı. Amerikan ABC televizyonuna konuşan iki yetkili, İsrail ordusunun Lübnan sınırının içinde küçük operasyonlar başlattığını veya başlatmak üzere olduğunu söyledi.

ABC'ye konuşan iki ABD'li yetkili küçük ölçekli sınır hareketlerinden söz ederken, Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr da sınırdaki manevralara dair doğrulanmamış haberler olduğu bilgisini geçti.


Uluslararası haber ajansı AFP, hafta içinden sonra bugün de Lübnan sınırına yığılan İsrail tanklarının fotoğraflarını dünyaya servis etti.

The New York Times gazetesi ise, İsrail ordusunun Lübnan'ın derinliklerine gizli komandolar gönderdiğini yazdı. 2006'daki yenilginin ardından Lübnan'dan istihbarat toplamak için İsrail'in strateji geliştirdiğini kaydeden New York Times, söz konusu sivil görünümlü komandoların ABD'nin 2020'de Kasım Süleymani'yi öldürdüğü saldırıda verdikleri istihbaratla rol oynadığını da belirtti.



AL JAZEERA MUHABİRİ: SUİKAST BİR DÖNÜM NOKTASI

Beyrut'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Dorsa Jabbari, İsrail'in Lübnan'ın başkentini bombardımana tutmasının görünürde sona ermeyeceğini aktardı. Hizbullah'ın kalesi Dâhiye semtindeki İsrail saldırılarının Beyrut'un güneyinden diğer semtlere de yayıldığı bilgisini veren muhabir Jabbari, ayrıca İsrail drone'larının seslerini gün boyunca duyduklarını söyledi.

Bir diğer Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr Hasan Nasrallah suikastını 'bir dönüm noktası' olarak tanımladı, Lübnan'ın en güçlü insanı olarak görülen Hizbullah liderinin ölümüyle grubun destekçilerinin endişeye kapıldığını bildirdi.

Mevcut tablonun Hizbullah için hem örgütsel seviye de hem de halk düzeyinde bir kırılma anı olduğunu kaydeden tecrübeli muhabir Khodr, İran destekli grubun komuta yapısının sağlamlığını ve liderliğinin halen fonksiyonel olduğunu kanıtlamaya ihtiyaç duyduğunu ekledi.

Al Jazeera'dan Oliver Marsden ise, İsrail'in bombardımanı nedeniyle Beyrut'ta öfke, korku ve bitkinlik hissi olduğunu söylüyor. Dahiye'de yaşayan Hasan isimli genç bir erkekle konuştuğunu aktaran Marsden, Hizbullah'ın kalesi olan semtte herkesin ağladığını ve geleceğe dair bilinmezlik hissinin olduğunu aktardı.

BİR SUİKAST DAHA



İsrail ordusu, bugün sabah yaptığı açıklamada Hizbullah merkez konseyi üyesi Nebil Kaouk'un jetler tarafından vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, Kaouk'un sık sık medyada yer aldığı ve Hizbullah'ın tepe yönetimine yakın bir isim olduğu vurgulandı. Hizbullah'ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı olduğu da belirtilen Kavuk'un İsrail'e yönelik saldırılarda doğrudan rol aldığı savunuldu.

İsrail ordusunun açıklaması, İsrail medyası ve sosyal medyada Cumartesi akşamı çıkan haberleri izliyor. Söz konusu haberlerde, Cumartesi akşamı gerçekleşen bombardımanda Kavuk'un vurulduğu belirtilmişti.

İsrail jetleri tıpkı Hasan Nasrallah'da olduğu gibi Beyrut'un güneyindeki Dahiye semtini vurdu. Dahiye, Hizbullah'ın kalesi olarak biliniyor.

Nebil Kavuk'un ölümüne dair Hizbullah'tan henüz bir açıklama yok.

Kavuk'un İran destekli gruba 1980'li yıllarda katıldığı biliniyor.

Haberin Devamı
RUSYA: İSRAİL'İN HEDEFİ ORTA DOĞU'DA İRAN-ABD SAVAŞI



Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 27 Eylül Cuma akşamı Beyrut'ta İsrail tarafından öldürülmesine dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Lübnan'da Hizbullah'ı kuran İran'ın yakın müttefikleri Rusya ve Çin'den dışişleri bakanlığı düzeyinde açıklamalar yapıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Orta Doğu'da yükselen gerilimden derin endişe duyulduğunu ve yakından takip edildiğini bildirdi. Pekin yönetimi tüm taraflardan, özellikle İsrail'den tansiyonu düşürmek için acil şekilde adımlar atmasını istedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, İsrail'in Hasan Nasrallah suikastıyla ABD ile İran arasında bir savaş çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Lavrov'a göre, pek çok insan tüm bölgede topyekun bir savaşı kışkırtmak için suikastın gerçekleştirildiğine inanıyor.

"Hizbullah liderini öldürmek sadece bir siyasi sukast değil, bu çok alaycı bir eylem" diyen Rusya Dışişleri Bakanı, İsrail'in İran'ı kışkırtarak ABD'yi Orta Doğu'da bir savaşa sürükleyecek zemini yaratmaya çalıştığını vurguladı.

KIZILDENİZ KIYISINDAKİ İSRAİL ŞEHRİNDE SİRENLER ÇALDI

İsrail'in en güneyinde yer alan Eilat şehrinde gece yarısı sirenler duyuldu. Irak'taki İran yanlısı grupların kamikaze silahlı insansız hava aracı saldırısını duyurmasının ardından çalan sirenleri, patlama sesleri izledi.

Irak'taki direniş ekseni, Eilat'taki hayati bir hedefe kamikaze drone ateşlediğini bildirdi. Yayınlanan videoda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın fotoğrafı da vardı ve intikam için saldırının gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail ordusu ise, bir savaş gemisinin Kızıldeniz semalarında bir kamikaze drone'u vurduğunu aktardı.

Birkaç gün önce Eilat limanına düşen bir kamikaze silahlı insansız hava aracı, iki kişinin yaralanmasına neden oldu.

ABD'DEN SURİYE-IRAK SINIRINA HAVA SALDIRISI

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da İran yanlısı gruplarla ABD ordusu arasında çatışma çıktı.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin batısından ABD askerlerinin bulunduğu Conoco gaz sahasına füzeler ateşledi.

Amerikan askerlerinin üssünde patlamalar duyulurken, kısa süre sonra ABD savaş uçaklarına acil kalkış emri verildi.

ABD jetlerinin Deyrizor'daki İran yanlısı gruplara ait noktaların yanı sıra Irak sınırındaki Elbu Kemal ilçesini de vurduğu bildirildi.