DünyaRuslar bu sabah vurdu! CNN Türk muhabiri bölgeden detayları aktardı

Ruslar bu sabah vurdu! CNN Türk muhabiri bölgeden detayları aktardı

15.03.2022 - 09:44 | Son Güncellenme:

Kiev'de sabaha karşı tüm şehri sarsan patlamalar duyuldu. Rus ordusunun ateşlediği bir top mermisi, Ukrayna'nın başkentindeki 15 katlı binayı alev topuna çevirdi. CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu bölgeden detayları aktardı.

Rus işgalinin yirminci gününe girilirken Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabaha karşı şiddetli patlamalar duyuldu. Yerel saatle 05.30'da başkenti sarsan patlamalar, Kiev'de bulunan uluslararası medya muhabirleri tarafından Twitter hesaplarından paylaşıldı.

Haberin Devamı

Podolskiy semtinde bulunan 15 katlı apartmana top mermisi isabet etti ve bina alev aldı. Kurtarma ekipleri binada kalanları dışarı çıkarmaya çalışırken, apartmanın fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

Yerel televizyon Ukraine 24, Kiev'in dışındaki Borshchagovka semtinde de iki büyük patlamanın gerçekleştiğini duyurdu. Kanal, semti vuran iki füzenin Ukrayna'nın kuzey komşusu Belarus'tan ateşlendiğini bildiriyor.

Ukraynalı yetkililer, Kiev sakinlerinden acilen sığınaklara gitmesini istiyor. Kiev'in yanı sıra Karadeniz kıyısındaki Odesa ve Ukrayna'nın orta bölümündeki Uman şehirlerinde de sirenler çaldı. Binanın enkazında iki kişinin cesedine ulaşıldı, ekipler 35 yaralıyı kurtardı.

CNN TÜRK MUHABİRİ OLAY YERİNDEN BİLDİRDİ

Haberin Devamı

Kiev'de bulunan CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu detayları aktardı; Rus saldırıları sonucunda bugün bir kez daha sivil bir yerleşim yeri, bir bina apartman dairesi hedef alındı. Bu apartman Rus saldırılarının hedefi olmuş durumda. İtfaiye ekipleri halen söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ediyorlar. Bu noktada ciddi bir hasar söz konusu. Can kayıpları söz konusu. 2 kişi hayatını kaybetti, yaralı olan vatandaşlar var ve kurtarılan vatandaşlar da var.

Zaten bulunduğumuz bölgeye zaman zaman patlama sesleri de gelebiliyor. Bu bölge Irpin bölgesinde. Yani kuzey bölgesine o çatışmaların yoğun olduğu bölgeye oldukça yakın bir güzergah. Yaklaşık 3-5 km.'lik mesafe var. Top atışıyla hedef alınabilecek bir güzergah. Binanın ön cephesi yanmış ve kullanılamaz hale gelmiş durumda

Sadece bu bina değil. Hedef alınan bina bu ama sağındaki binada da ciddi bir hasar söz konusu. Oldukça büyük bir patlama yaşandı. Patlama saat yerel saatler 05.10'da gerçekleşti. Türkiye saatiyle 06.00 civarında gerçekleşti.

"15 KATLI BİNANIN HER KATINDA ALEVLER YÜKSELMİŞ DURUMDA"

Bina oldukça büyük. 15 katlı bir bina burası. 15 katlı binanında her katından alevler yükselmiş durumda. Tabi sabaha karşı karşı bombardımanın gerçekleşiyor olması itfaiye ekiplerinin de bulunduğumuz yere biraz geç intikal etmesine sebep oldu. Sokağa çıkma yasağı da buna dahil olunca iletişimsizlik yaşandı. Ancak yangın söndürüldü ve soğutma çalışmaları da devam ediyor. Herhangi bir çerçeve göremiyorum binada. Sadece yangının ulaşmadığı yerlerde sağlam kalmış. İs kokusu da etrafı sarmış durumda.

Haberin Devamı

Cephe hattına yakın bir konumdayız. Başken Kiev'e de yakın bir noktdayız. Rus birlikleri sadece 5 km. uzaklıkta. O meşhur konvoyun 64 km.'lik konvoyun da giriş hattı burası. Şu an itibarıyla bu nokta da ciddi bir bombardımanın gerçekleştirildiğini de ifade edebiliriz. 

"O İS KOKUSU BURNUMA KADAR GELİYOR"

Çok ciddi bir duman da söz konusu. O noktada Yangını söndürmek için, soğutma çalışmalarına dahil olmak için binanın içerisine girmiş bir itfaiye personeli çalışmalarına devam ediyor. Bir başka noktada itfaiye personeli 7. kata ulaşmaya çalışıyor merdiveniyle. Başkent Kiev'de artık her bölge ateş attı, her noktada bombalar patlıyor. Her bölgede bombalar patlıyor. ABD'li ölen gazeteci buradan yalnızca 2-3 km. ileride hayatını kaybetti. Soğutma çalışmaları yapılırken bir yandan da dumanlar yükseliyor. İtfaiye personeli itfaiye merdivenine çıkıp o üst katlara doğru hortumunu yetiştirmeye çalışıyor ve alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. O is kokusu burmuna kadar geliyor.

Haberin Devamı

METRO İSTASYONU PATLAMADA HASAR GÖRDÜ

Öte yandan Kiev metrosunun Twitter hesabından, bu sabah meydana gelen patlamalardan birinin Lukyanivska istasyonuna ve ofislerine zarar verdiği duyuruldu. Kiev merkezine oldukça yakın olan Lukyanivska istasyonu, aldığı hasar nedeniyle kapatıldı.