GündemKış erken geldi! Birçok kent beyaza büründü

Kış erken geldi! Birçok kent beyaza büründü

23.10.2024 - 11:55 | Son Güncellenme:

Türkiye'de hava biranda soğudu. Kar yağışı birçok kenti beyaza bürüdü. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Kış erken geldi Birçok kent beyaza büründü

Doğu Karadeniz'de sonbahar mevsiminin başlamasıyla hava sıcaklıkları düştü. Bölgedeki yüksek rakımlı yaylalar ile dağlarda kar yağışı etkili oldu. Trabzon’da kar yağışının etkisiyle yaylalar da beyaza büründü. Bölgede etkili olan kar yağışı sonrası ortaya güzel görüntüler çıktı. Hava sıcaklıklarının düştüğü Köprübaşı ilçesi Köşk, Taşlı ve Hamza Ağa yaylaları karla kaplandı. Mahsur kalan yaylacılar, yolların açılmasıyla köylerine göç etmeye başladı.

Haberin Devamı

‘KIŞ ANİ BASKIN YAPTI'

Köprübaşı Arpalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kambur, “Yaylada kış ani bir baskın yaptı. Şiddetli bir kar geldi. Uzun zamandır böyle bir kar yağışı yaşamadık. Bir anda yağan kar nedeniyle yollar kapandı. Yaylacılar yaylalarda kaldılar. Belediyenin desteğiyle yolları açıyoruz. Fazla sıkıntılı bir bölgemiz kalmadı. Bugün yarın tamamen ulaşım sağlarız. Vatandaşlara ulaştık sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Yolunu açtığımız yaylalarda göç başladı” dedi.

AĞRI

Ağrı'da hava sıcaklarının aniden düşmesiyle beraber kentin yüksek kesimlerindeki bazı bölgelerde kar yağışı etkili olurken, Türkiye'nin en yüksek noktasında bulunan 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Ağrı Dağı da beyaza büründü. Bulutların arasından ihtişamıyla yükselen Ağrı Dağı, zirvesindeki karla göz kamaştırdı.

Haberin Devamı

Kış erken geldi Birçok kent beyaza büründü

YÜKSEKOVA

Yüksekova'da son iki ayda başlayan soğuk havalar ilçede hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Hava sıcaklığının eksilerin altına düşmesiyle sabah saatlerinde ilçenin 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları beyaza bürünürken, akşam saatlerinde kar yağışı etkisini merkezde göstermeye başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini artarak her yeri beyaza bürüdü. İlçenin Cengiz Topel Caddesi ve İpekyolu Caddesi'nde kar yağışının olması kartpostallık manzaralar oluştururken, vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldılar.

Kar sürprizine yakalandığını belirten Hakan Zanyar Aykut, “Zaten günlerdir havalar çok soğuk olmaya başlamıştı, bu akşam da sürpriz bir şekilde kar yağışı da başladı. Aslında erken geldi kışımız çünkü kasımda beklediğimiz kar ama yine geldi. Bakalım nasıl geçecek” dedi.

Kış erken geldi Birçok kent beyaza büründü

Öte yandan, ekipler yaşanacak olumsuz durumlar için hazırda bekliyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü’nde etkili olan kar yağışının ardından derin vadide ortaya çıkan sis, sonbahar ve kış manzarasıyla bir araya gelince ortaya tablo gibi bir fotoğraf çıktı.

Kış erken geldi Birçok kent beyaza büründü