Dünya Bir skandal da Danimarka'da! Çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

Bir skandal da Danimarka'da! Çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

27.01.2023 - 13:38 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim'i yakan Rasmus Paludan bu kez Danimarka'da ortaya çıktı. Danimarka polisinin koruduğu provokatör çelik yelek ve kaskla aynı eylemi tekrarladı.

Bir skandal da Danimarkada Çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görüldü. Aradan daha bir hafta geçmemişken Paludan bu sefer cuma namazı sonrası çirkin eylemlerine kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

ÇELİK YELEK VE KASK GİYİP TEKRAR YAKTI

Rasmus Paludan'dan gerilimi tekrar en üst seviyeye çıkaracak bir hareket geldi. Palu'dan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kuran'ı Kerim-i tekrar yaktı. Paludan'ın o skandal anlarda çelik yelek ve kask giymesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Paludan, Türkiye, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını belirtti.

Bir skandal da Danimarkada Çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

Öte yandan İsveç basınına da konuşan Palu'dan bir gazetecinin sorduğu 'Pişman Mısınız?' sorusuna hayli ilginç bir yanıt verdi. Paludan'ın verdiği yanıt şöyle:'Tabi ki hayır. Bunu yapmamın nedeni tamamen siyasi sebepler. Tek üzüldüğüm nokta çok sayıda ölüm tehdidi almam'

Paludan, kendisine 'terörist' diyen Çeçenistanlı İsveç vatandaşı sporcu Hamzat Çimayev'e sosyal medya hesabından yanıt verdi. Paludan Rusya'nın Stockholm Büyükelçiliği önünde de Kuran yakacağını söyleyerek, "Hamzat'ın bana hakaretine karşılık ve tüm Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim" dedi. İsveç'te Kuran-ı Kerim yakan Paludan'a tepki gösteren Çimayev, Danimarkalı siyasetçi için 'terörist' demişti.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİNDEN TEPKİ GELDİ

Söz konusu skandalla ilgili Dışişleri Bakanlığından jet hızında tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"(İsveç'te) Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun Kopenhag'da tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu iğrenç eylemlere müsamaha gösterilmesi her gün Avrupa’nın bir yerinde meydana gelen ırkçı ve İslam karşıtı saldırıları kışkırtmaktadır"

Danimarka Elçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Danimarka’da Kur'an'ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verildiğinin öğrenilmesi üzerine Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

Büyükelçi’ye, açıkça nefret suçu niteliğindeki sözkonusu provokatif eyleme izin verilmesini Türkiye'nin en güçlü şekilde kınadığı ifade edildi.

Büyükelçiye; Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilerek, sözkonusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği aktarıldı.

Haberin Devamı

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: NEFRET TOHUMLARI TÜM TOPLUMUNUZU ZEHİRLEYECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Alçak saldırılar yüce dinimiz İslam'ın ve kutsal kitabımızın kutsiyetini gölgeleyemez. Ekilmesine göz yumduğunuz nefret tohumları tüm toplumunuzu zehirleyecek" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa'da İslam düşmanlığı durmuyor. Alçak saldırılar yüce dinimiz İslam'ın ve kutsal kitabımızın kutsiyetini gölgeleyemez, ancak bunu yapanları ve buna izin verenleri alçaltır. Ekilmesine göz yumduğunuz nefret tohumları tüm toplumunuzu zehirleyecek" ifadelerini kullandı.

 

 

RUSYA'NIN KOPENHAG BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN KUR'AN-I KERİM YAKILMASINA SERT TEPKİ

Rusya'nın Kopenhag Büyükelçiliği konsolosluk binasının önü dahil birçok noktada Kur'an-ı Kerim yakılasına sert tepki göstererek "Bu tür soytarılıklar tamamen engellenmeli ve bunları düzenleyenler sorumlu tutulmalıdır" ifadelerine yer verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan nefret suçunun bugün Kopenhag'da aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Rusya'nın Kopenhag Büyükelçiliği, konsolosluk binasının önünde ve bazı bölgelerde Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırılar yapıldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükelçilik, "27 Ocak'ta Kopenhag'da Rusya'nın Büyükelçiliği'ne bağlı konsolosluk binası önü de dahil olmak üzere Müslümanlar için kutsal olan Kur'an-ı Kerim'i yakmak için birçok eylem gerçekleşti. Bu tür soytarılıklar tamamen engellenmeli ve bunları düzenleyenler sorumlu tutulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri'nden kınama

Danimarka'daki Rus Büyükelçiliği'nin açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırıyı gerçekleştirenler "şarlatan" olarak nitelendirilerek, "İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun bugün Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" sözlerine yer verildi.

Haberin Devamı

İSVEÇ, TEVRAT'IN YAKILMASINA İZİN VERMEDİ

NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını bekleyen İsveç'in ikili oyunu gün içinde ortaya çıktı. İsrail’in İsveç Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman, elçilik önünde Tevrat yakılması eylemi ile ilgili Twitter üzerinden önemli bir açıklamada bulundu. Kulman söz konusu açıklamasında şu sözlere yer verdi:  'Son birkaç gündür bu nefret dolu eylemin gerçekleşmemesi için gece gündüz çalışıyoruz' 'İsveç makamlarına yönelik çabalarımız neticesinde söz konusu grup, Tevrat yakma eyleminden vazgeçti.'

Bir skandal da Danimarkada Çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı