Dünya Evliliklerde 9. dakika riski! Sakın bu süreyi aşmayın

Evliliklerde 9. dakika riski! Sakın bu süreyi aşmayın

03.06.2024 - 06:31 | Son Güncellenme:

Eşinizle tartışırken meseleyi sakın dokuz dakikadan fazla uzatmayın. Çünkü araştırmaya göre, dokuz dakikadan sonra sesler yükseliyor ve ipler kopuyor!

Evliliklerde 9. dakika riski Sakın bu süreyi aşmayın

Ne diyordu Sezen Aksu, “Kaybolan Yıllar” adlı ünlü şarkısında: “Dönüşü yok beraberce karar verdik ayrılmaya...” Aman dikkat, belki de sizin eşinizle, sevgilinizle yaptığınız tartışmanın süresinin dokuz dakikayı geçmesi durumunda ayrılığa beraber karar verecek haliniz kalmayabilir.

Haberin Devamı

DOKUZ DAKİKA SINIRI

Tartışma dokuz dakikayı geçiyorsa ya siz ya karşınızdaki kapıyı çarpıp gidebilir ve bu çatışmanın dönüşü de olmayabilir. Çünkü Almanya’daki Marburg Philipps Üniversitesi’nin akademisyenlerinin yaptığı araştırmaya göre, dokuz dakikadan sonraki tartışmalar seslerin alabildiğine yükseldiği ve çiftlerin birbirine meydan okuduğu bir kavgaya dönüşüyor.

İPLER KOPUYOR

Özellikle de arası pek iyi olmayan çiftlerde dokuz dakikadan sonra tahammül kalmıyor. Çiftler birbirinin sesini bastırabilmek, “Ben haklıyım” diyebilmek için daha da bağırıyor ve 10. dakikaya girerken ipler kopuyor. Çok mutlu olan çiftlerin tartışmaları ise dokuzuncu dakikaya ulaşsa bile ilişki tamir edilebiliyor. Akademisyenler araştırmada yaşları 20 ila 85 arasında değişen ve neredeyse tamamı evli olan 404 çiftin saatlerce süren kayıtlarını dinlediler. Araştırmayı yöneten Prof. Melanie Fischer, “Eşler dokuzuncu dakikadan sonra sağlıklı iletişim kuramıyor ve pişman olacakları şeyler söylüyorlar” dedi.