DünyaABD seçimlerine son 14 gün: Zeka testi yaptırsın!

ABD seçimlerine son 14 gün: Zeka testi yaptırsın!

21.10.2024 - 09:56 | Son Güncellenme:

Başkan adaylarından Trump, bir fast food zincirinde burger paketlerken, Harris'in zihinsel fonksiyonlarını işaret ederek "başkan adaylarına zeka testi yapılsın" dedi. Harris'e ise yine İsrail soruldu.

ABD seçimlerine son 14 gün: Zeka testi yaptırsın

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 14 gün sonra 5 Kasım Salı günü sandık başına giderek 47'inci başkanını seçecek. Erken oy kullanma ve e-posta yöntemiyle oy kullananların sayısı şimdiden 14 milyonu geçti. Adaylar ise seçime son iki hafta kala birbirlerine yüklenme dozlarını artırdı. Cumhuriyetçi parti adayı ve eski başkan Donald Trump, hafta sonu kritik eyaletlerden Pensilvanya'daydı. Trump, son anketlerde önde göründüğü Pensilvanya'da bir fast food zincirinin şubesinde de çalıştı. Paket yapıp, müşterilere araba servisi hizmeti veren başkan adayı, Demokrat Parti adayı ve başkan yardımcısı Kamala Harris hakkında da konuştu.

Haberin Devamı

"ZEKA TESTİ" TALEBİ

Geçen hafta kendisini "dengesizlikle" suçlayan Kamala Harris'e kendisinde hiçbir problem olmadığını ama Harris'in sık sık bir şeyleri saptırdığını söyleyen Trump, mevcut başkan Joe Biden'ı da hesaba katarak "Başkan adaylarına bilişsel değerlendirme testi yapılmalı" dedi. 78 yaşındaki Trump, "Bu, yaşa bakılmaksızın bütün başkan adaylarına yapılmalı. Biden biliyorsunuz 81-82 yaşında, sorun olan bu değil. Tarihte 80'lerinde önemli işler yapmış büyük liderler olduğunu biliyorsunuz. Ben şahsen iki kez bilişsel test yaptırdım ve ikisini de geçtim. Hatta testi yapan doktor 'daha önce hiç bu yaşta bu kadar başarılı birini görmediğini söyledi'" diye de ekledi.

ABD seçimlerine son 14 gün: Zeka testi yaptırsın

HARRİS'E İSRAİL SORULDU

Haberin Devamı

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Partili Kamala Harris, MSNBC'den Al Sharpton'a verdiği röportajda Ortadoğu'daki son durumdan, rakibi Donald Trump'a kadar pekçok konuda soruları yanıtladı. Önceki gün kampanya turunda sözünü "İsrail soykırım yapıyor" diye kesen Filistin destekçisi bir öğrencinin sözlerine "Söyledikleriniz gerçek" diyen ve İsrail ile ABD'nin bir kesiminden tepki alan Harris'e etekrar İsrail ve Gazze soruldu.

Sunucu Harris'e protestocu öğrenciyi hatırlatarak, Ortadoğu'daki savaşın kampanyası için zor bir konu olup olmadığını sordu. Harris, bu soruya "Bu savaşı atlatılmalı. Rehinelerin serbest kalmasını sağlamalıyız" şeklinde konuştu.