DünyaKamala Harris'ten İsrail'i soykırımla suçlayan protestocuya destek

Kamala Harris'ten İsrail'i soykırımla suçlayan protestocuya destek

20.10.2024 - 13:03 | Son Güncellenme:

ABD Başkan yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris, İsrail'i "soykırım" yapmakla suçlayarak sözünü kesen protestocuya sözlerinin gerçek olduğunu söyleyerek bu konuda ilk kez net bir açıklama yaptı.

Kamala Harristen İsraili soykırımla suçlayan protestocuya destek

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde gözler başkan adaylarının Ortadoğu ile ilgili söylemlerine de çevrildi. Perşembe günü
Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'ndeki kampanya durağında, Demokrat başkan adayı konuşurken İsrail'in saldırılarına karşı çıkan bir öğrenci bağırarak aday Harris'in sözünü kesti. Harris, poşulu genç konuşmaya başladığında "Hepinizin görüşlerine her şekilde çok bağlıyım," derken duyulabiliyor.

Haberin Devamı

"ATEŞKES İSTİYORUM"

Harris, öğrenciye "Ne hakkında konuştuğunu biliyorum. Ben de ateşkesi istiyorum. Savaşın bitmesini istiyorum. Ve konuşma hakkına saygı duyuyorum, ancak şu anda konuşuyorum" dedi. Öğrenci ise Harris'in sözünü tekrar "Peki ya soykırım? Peki ya soykırım?" diye haykırarak kesti. daha sonra "19 bin çocuk öldü ve buna soykırım demeyeceksiniz" diye bağırırken, güvenlik görevlileri tarafından salondan dışarı çıkarıldı.

İLK KEZ NET KONUŞTU

Başkan Yardımcısı Harris, toplanan kalabalığa sorunun "gerçek" olduğunu söyleyerek protestocuların görüşünü destekler tonda konuştu. Harris, kalabalığa dönerek, "Dinleyin, bahsettiği şey gerçek. Bugün sizinle konuşmak için geldiğim konu bu değil, ancak bu gerçek ve sesine saygı duyuyorum," dedi.
Başkan yardımcısı daha önce İsrail'in Gazze'deki savunma savaşının Filistin halkına yönelik bir soykırım anlamına geldiği konusunda net bir açıklama yapmamıştı.

Haberin Devamı

The Post'a konuşan eski ABD İsrail Büyükelçisi David Friedman, "Kamala Harris, İsrail'in soykırım yaptığına dair yanlış ve kötü niyetli bir suçlama yaptı" şeklinde konuştu. ABD basını, İsrail hakkında sözlerinin 15 gün kalan seçimlerde Harris'in oylarını etkileyip etkilemeyeceğini sorguluyor.