12.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
Yemek
Çilekli parfe
Kokusu ve cezbedici sevimliliğiyle yer aldığı her tarifi zenginleştiren çilek, bu sefer parfenin lezzetine lezzet katıyor
MALZEMELER
(4 kişilik)
l 1 su bardağı krema
l 125 gram beyaz çikolata
l 2 yemek kaşığı bal
l 4 kedidili bisküvi
l 10-12 çilek
KROKAN İÇİN
l 100 gram fındık
l 100 gram toz şeker
Hazırlanışı
Bir tencereye kremanın yarısını koyun ve kaynatın. Beyaz çikolataları küçük parçalara bölün. Krema kaynayınca ocaktan alın, çikolataları ve balı ilave edip karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın. Kalan kremayı ayrı
bir kapta çırpın, soğuttuğunuz çikolatalı krema ile karıştırarak birleştirin. Çilekleri uzunlamasına dilimleyin. Servis yapacağınız kapların kenarlarına dizin. Ortasına biraz kremalı karışımdan sıkın, üzerine
bir parça kedidili bisküvi koyup tekrar krema sıkın. Buzdolabında soğutup dinlendirin. Krokanı yapmak için toz şekeri eritip karamel kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ayrı bir tavada fındığı kavurun. Ardından karamel kıvamına gelmiş şekerle fındığı birleştirip soğumaya bırakın. Karışım soğuyup sertleştikten sonra blendırdan geçirip parfelerin üzerine serpin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Kokteyl
Cuba libre
Sıcak yaz günlerinin içeceği olup ferahlatıcı ve lezzetli bir parti kokteyli
MALZEMELER
l 6 cl Havana Club rom
l 15 cl kola
l 1 dilim limon ya da lime
Hazırlanışı
Buz dolu bir bardakta rom ve kola karıştırılır, garnitür olarak bir limon ya da lime dilimi eklenip servis edilir.