Çoban kavurma tarifi
Ağızda dağılan kuzu etleri ve enfes sebzeler ile hazırlanan çoban kavurma tarifimiz oldukça pratik.
Malzemeler
1.5 kg kuzu veya dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
5-6 adet sivri biber
4 orta boy domates
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
8-10 dal maydanoz
Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?
Kuşbaşı etlerinizi kızgın tavada bir müddet kavurun.
Yağı ve soğanı ekledikten sonra iyice soteleyin.
Domatesleri ve biberleri de küçük boyutta doğrayıp hazırlayın.
Biber ve sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Etler suyunu bırakınca tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
En son domatesi de ekleyip yarım saat suyunu çekinceye kadar kavurun.
Afiyet olsun