CaddePatlamak gibi bir beklentim yoktu

Patlamak gibi bir beklentim yoktu

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnternet dünyasında son yılların en çok konuşulan ve takip edilen fenomenlerinden Hakan Hepcan’ın sunumuyla ‘Bi Dünya Şov’ NTV’de başladı. Eğlence dünyasının sevilen isimlerinin konuk alan Hepcan; sorularımızı cevapladı

Patlamak gibi bir beklentim yoktu

Önce müzik, sonra Vine fenomenliği, şimdi talk show. Her şey nasıl başladı?

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Ses Eğitimi Bölümü’nü kazandım. O sırada rock grubla okulu bıraktım, onlarla İstanbul’a geldim. ‘Rol’ isimli bir albüm yaptık. Daha sonra DJ Geveze’yle bir proje yaptık ama ikisinde de işler iyi gitmedi. Tam artık İstanbul’dan vazgeçer gibi olmaya başladığım sırada Vine diye bir aplikasyon çıktı. Aslında arkadaşlarımla aramızda eğlendiğimiz şeyleri çektim. Bir dublajı Vine editörleri paylaştı. Derken insanların çok güldüğünü fark ettim. Bir anda patlama oldu. Sonra da NTV’den teklif geldi.

NTV bir anlamda hayalinizi gerçekleştirdi...

Kesinlikle. İnanılmaz bir şey benim için. Program ekibiyle sekiz ay deli gibi çalıştık. Bu benim hayalimdi. Daha önce de ‘Güldür Güldür’e benzeyen bir televizyon programı için bir girişimim olmuştu. Çok içime sinmemişti. İyi ki de olmamış. NTV kader kısmetmiş.

Haberin Devamı

Bu programın diğerlerinden farkı ne?

Aslında risk aldık. Çünkü Türkiye’de bu tip şeyler bugüne kadar tutmadı. Diziler uzun, talk show’lar uzun.

İnsanların beklentisi bu yönde. Oysa benim vine’dan öğrendiğim bir şey var. İnsanlar kısa hap gibi şeyleri daha çabuk alıyorlar. Yola çıkarken de şunu düşündük; hızlı ve seri olalım, güldürelim. Muhtemelen NTV’nin de programın tutup tumayacağıyla ilgili kaygıları vardı. Ama çok iyi tepki aldık. İlk programda 5 bin 800 kadar tweet atılmış. Trend Topic’te dördüncü sıraya yükseldik.

Konuk seçimini nasıl yapıyorunuz?

Genelde Vine’dan tanıdığım isimler... Vine’da ünlü olduktan sonra çok ünlüyle tanıştım. Aslında şimdi biraz onun ekmeğini yiyorum. Birçok ünlü isimle iyi arkadaşlıklar kurdum.

Sosyal medya ünlüsü nasıl olunur?

Herhangi bir formülü yok. Telefondaki bir aplikayonun nasıl bir formülü olabilir? Ben sadece şunu biliyorum; çok samimi geldim insanlara. ‘Bi Dünya Şov’da da aynı samimiyeti koruyalım istedik. Twitter’da insanlar en fazla “Evde gibi hissettik” dedi. Sosyal medyada benden önce kimse yüzünü çok fazla göstermiyordu. Bense ilk Vine’ı çektiğim zamanlardan itibaren, sabah uyanmış halimle bile kendimi gösterdim. Nasıl göründüğüm umrumda değildi. Belki insanlara o samimi geldi.

Haberin Devamı

‘Cem Yılmaz bana patladı’
Cem Yılmaz’a attığınız “...Bunca yıllık kurulmuş, mükemmel imajı Twitter’da yerle bir ediyosun...” tweet’inden sonra atışmaya başladınız. Haberlere konu oldu ve siz de alttan aldınız...
Evet, ama bu bir strateji değildi. Ben kendisini gerçekten çok seviyorum. Yazarken de çok iyi niyetli yazmıştım. Sosyal medyadan gelme bir adamım ve sosyal medyadan olmayanların hep biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünürüm. Özellikle de ünlülerin. Orayı dikkatli kullanmaları ve oradakilerle çok fazla muhatap olmamaları gerekiyor. Ben daha önce bir röportajda da söyledim. Onun yerinde olsaydım benimle muhatap olmazdım. Bana cevap vererek beni doğruladı aslında. Bana niye cevap verdin ki? Ya da niye küfür ettin? Kendisini çok sevdiğimi de söyledim ısrarla. En başından beri deli gibi takipçisiyim. Büyük hayranıyım. “Senle konuşmamın bu şekilde olmasını istemezdim” diye de yazdım. Ama o sanırım aslında başka şeylere kızmıştı. Bana patladı.
Tanışmadınız mı hâlâ?
Hayır, inşallah bir gün konuk alırız.