MerkezSivas'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Sivas'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

23.02.2025 - 17:06 | Son Güncellenme:

Sivas'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Sivasta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Haberin Devamı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Çiğdem Olgun Şimşek ve beraberindekiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünce doğaya yem bırakma etkinliği düzenlendi. Havaların soğuması ile birlikte beslenme sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları için Tavra Deresi mevkiine yem bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yılmaz Şimşek, Sivas'ta en soğuk günleri yaşadıklarını belirterek, "Şu an bulunduğumuz bölgede hava sıcaklığı eksi 10 derece ama hissedilen sıcaklık eksi 13 civarında. Tabii bu olumsuz hava koşullarından en çok yaban hayatı etkileniyor. Doğal hayatta yaşayan hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar ve zaman zaman şehre inebiliyorlar. Bu doğrultuda hem onlara yiyecek temin etmek hem de şehir merkezine inmelerini engellemek için bir çalışma başlattık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz ile birlikte il genelinde yürüttüğümüz bu çalışmayla yaklaşık 12 ton civarında yem ve yonca balyaları doğaya bırakıldı. Amacımız, doğada yaşayan hayvanlarımızı korumak ve ilimizin önemli bir zenginliği olan yaban hayatını daha da güçlendirmek. Bu anlamda, bu çalışmayı yürüten tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bugün biz de bu çalışmalardan birine eşlik ettik. İnşallah, bu faaliyetlerimiz soğuk kış günlerinde il genelinde devam edecek. Buradan tüm vatandaşlarımızı, kurum ve kuruluşlarımızı da aynı duyarlılığı göstermeye ve bu projeye destek vermeye davet ediyorum." dedi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI