MuğlaMuğla Planlama Ajansı ve MSKÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Muğla Planlama Ajansı ve MSKÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

12.07.2024 - 17:45 | Son Güncellenme:

Muğla Planlama Ajansı ve MSKÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Muğla Planlama Ajansı ve MSKÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Planlama Ajansı (MUPA) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi arasında koordinasyon ve iş birliği protokolü imzalandı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın imza attığı protokolle sürdürülebilir kalkınma ve bilimsel bilgiye dayalı planlama süreçlerinin başlaması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan, doğal ve kültürel güzellikleri, ekonomik zenginlikleri ile korunması gereken değerli bir şehir olan Muğla'da Yerel yönetim ile üniversite bilim ve eğitim için güçlerini birleştirilmesi amaçlandı. Üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi birikimi, araştırma kapasitesi ve uzman kadrosu ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 13 ilçedeki farklı alanlardaki tecrübeleri birleştirilmesi de amaçlandı. Bu kasamda MUPA ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi arasında koordinasyon ve iş birliği protokolü imzalandı. Protokole, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar imza attı.

Haberin Devamı

'ÜNİVERSİTE-BELEDİYE ARASINDA BİLGİ PAYLAŞIMINI AMAÇLIYORUZ'

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar protokol imza törenindeki konuşmasında, "Bugün Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte iş birliği, güç birliği protokolü için toplandık. Proje geliştirme noktasında modern dünyayı, yapay zekayı düşündüğümüzde, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği günümüzde üniversitemizin teknolojik, entelektüel kapasitesini Muğla'mızın iyiliği için kullanmak düşüncesiyle bir araya geldik. Üniversitemiz Muğla'mızın kültürel, sosyal hayatına katkı sunan önemli bir parçası. Bu proje ile Üniversite-Belediye arasında bilgi paylaşımını amaçlıyoruz" dedi

'PROTOKOL DÜNYA KENTİ MUĞLA VİZYONUMUZA DA BÜYÜK KATKI SUNACAK'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da konuşmasında, "Dünya Kenti Muğla vizyonu ile çıktığımız yolda; bu iş birliği protokolü, Muğla'mızın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için atılmış büyük bir adımdır. Üniversitemiz sahip olduğu bilgi birikimi, araştırma kapasitesi, uzman kadrosuyla Muğla'mıza çok büyük katkı sunuyor. Bu iş birliği ile bilgi ve tecrübelerinden çok daha fazla yararlanacağız. Şehrimizin planlanması ve kalkınma projelerimizin daha etkin, verimli hayata geçirebilmesi için fırsat olacak. Özellikle sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz var. Çevre dostu sürdürülebilir projeler geliştirmek, Muğla'nın kültürel, doğal mirasını koruma altına almak istiyoruz. Üniversitemizin bu alanlardaki uzmanlığına güveniyoruz. Eğitim ve kapasite geliştirme hedeflerimiz doğrultusunda üniversitemizle birlikte belediye personelimize, vatandaşlarımıza yönelik eğitim programları düzenlemek istiyoruz. Kentimizin kalkınmasında hep birlikte olmak, akademik ve bilimsel bilgiyle kararlar vermek istiyoruz. Dünya Kenti Muğla vizyonu ile yola çıktık. Bu proje bu yolda bizlere büyük katkı sağlayacak. Üniversitemize teşekkür ediyor, bizlere bu projede katkı sunacak tüm paydaşlara da kapımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum. Genç bir ekibimiz var, onlara çok güveniyorum ve onların da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi mezunu, sizlerin öğrencileri olmaları bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

Yazarlar