Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında DEM Partililerle tokalaşmasını “Yeni bir çözüm süreci başlıyor” diye anlatmaya çalışanların anlamadığı şey şu: O el aslında devletin eliydi.

DEM Parti’ye “Terörle arana mesafe koy. Terör vesayetinden kendini kurtar, bir Türkiye partisi haline gel” mesajı verildi.

Bunu “Yeni bir çözüm süreci” olarak değerlendirmek iyi niyetten uzak bir yaklaşım. Ortada yeni bir çözüm süreci falan yok. Türk siyasetinin üzerine düşürülen terör gölgesini kaldırma amaçlı atılan bu adımdan rahatsız olmak ya da buna farklı anlamlar yüklemek niye?

Haberin Devamı

Okyanus ötesinden gelen suflelerle yürütülen algı çalışmalarına inanmayın. Türkiye’nin devletiyle milletiyle bir ve bütün olarak yoluna devam etme kararlılığı birilerinin uykularını kaçırıyor. Devletin elinden duydukları asıl rahatsızlık bu…

Değişecek bakanları açıklıyorum!

Sosyal medyada herkes gazeteci.. Herkes sözde kulis veriyor!

Hayatında bir gün gazetecilik yapmamış tipler “Kabinede değişecek bakanları açıklıyorum” diyerek etkileşim kasıyor.

İşin garibi siyasette, bürokraside, karar mekanizmalarında etkili konumlardaki insanlar da bu dedikodulara inanıyor! Telefona sarılıp tanıdıkları gazetecileri “Şu bakan değişiyormuş, sana gelen bir duyum var mı” diye darlıyorlar.

Bütün bu sorulara toplu bir cevap olsun: Her kim “Şu şu bakanlar gidecek, yerlerine şunlar gelecek” diyorsa bilin ki işkembeden sallıyor. Adam neredeyse bütün kabineyi “Değişecekler” listesinde gösteriyor. İçlerinden biri, ikisi tutarsa da “Gördünüz mü bildim” diyerek havasını atıyor!

Peki kabine değişmeyecek mi? Değişeceğini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı zaten. Ve an itibariyle değişecek bakanları da Erdoğan dışında kimse bilmiyor. Çünkü geçmişte hep böyle oldu.

“Sen öyle diyorsun ama bilmem kim yazdı. Şu bakan kabineye dönüyormuş. Şu bakan gidiciymiş!”

Güzel kardeşim o haberlerin tamamı ters psikoloji. Aslında kimin gelmesini istemiyorsa onun adını dolaşıma sokarak yıpratıyor. Ya da kimin gitmesini istemiyorsa “Gidecek” diyerek negatif algıyı pozitife çevirmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Yeni nesil büyük gazetecilerimizin yaydığı “Bakan Toto” haberlerine lütfen bu gözle bakın.

AK Parti’deki yüzde 60’ın anlamı

AK Parti’de gündem Rize’de boykot kapsamındaki işletmenin açılışına katılarak fotoğraf veren belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri. Genel Merkez bu isimleri disipline sevk ederek toplumdan yükselen tepkiyi dikkate aldığını gösterdi ve gereğini yaptı.

Ama bu olayın gölgesinde kalan, kamuoyunda hak ettiği ilgiyi göremeyen bazı önemli gelişmeler de yaşanıyor iktidar partisinde. Kısaca aktaralım…

12 Ekim itibariyle AK Parti’de kongreler başladı.114 ilçedeki tamamlanan kongrelerde yönetimlerde yüzde 60 oranında değişim gerçekleşti.

Bu oran önemli. İl kongreleri ve parti kongresindeki değişimin de geniş çaplı olacağının bir işareti. Özellikle gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği kongrelerde vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektuplar bizzat parti yöneticileri tarafından toplanıyor. AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından hazırlanan ve delegelere dağıtılan formlara ayrı bir parantez açmak lazım. AK Parti yeni dönemin yol haritasını parti tabanıyla istişare ederek belirliyor.

Haberin Devamı

Değişim sihirli bir kelime. Adı bile heyecan veriyor. AK Parti ilçe kongrelerindeki değişim havasını devam ettirmek zorunda. Tabanın da sokağın da beklentisi bu yönde.