MilasMilas'ta eski maden sahasına 1500 fidan dikildi

Milas'ta eski maden sahasına 1500 fidan dikildi

21.03.2024 - 13:53 | Son Güncellenme:

Milas'ta eski maden sahasına 1500 fidan dikildi

Milasta eski maden sahasına 1500 fidan dikildi

MİLAS (Muğla), (DHA)-MİLAS Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Orman Haftası'nda İlkokul öğrencileri ile eski maden sahasına bin 500 fidan dikti.

Haberin Devamı

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Ormancılık Haftası'nı Muğla'nın Milas ilçesindeki eski maden sahasına ağaç dikimi yaparak kutladı. Hüsamlar Maden Ocağı'nda düzenlenen etkinlikte eski linyit madeni sahası olan alana 1500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Haftası'na özel fidan dikim etkinliği düzenledi. Yeniköy ve Kemerköy'deki elektrik santrallerine kömür sağlanan Hüsamlar Maden Ocağı'nın rehabilite edilerek doğaya geri kazandırılması çalışmaları kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Milaslı öğrenci katıldı. Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve yaklaşık 100 öğrenci 1500 fidanı toprakla buluşturdu. Fidan dikim töreninde konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Yeniköy Kemerköy Enerji'ye ait Hüsamlar Maden Ocağı'nda rehabilitasyon çalışmalarına Dünya Ormancılık Haftası'nda devam ediyoruz. Bir cennet parçası olan Muğla'mıza ve Muğla'mızın en güzel ilçesi Milas'ımıza hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait eski bir linyit madeni sahası olan Hüsamlar Maden Ocağı'nda, 2023 yılı Kasım ayından bu yana sahada 150 bin fidan toprakla buluşturulmuş ve 65 hektar alan ağaçlandırılmıştır. 2025 yılı sonuna kadar yapılacak olan rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 511 hektar alanın doğaya geri kazandırılması hedeflendiği bildirildi. Madenin kapama çalışmaları bilimsel yöntemlerle 9 Eylül Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılırken, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği'nin ağaçlandırma çalışmalarını izleyip, yönlendirdiği ve dönemsel raporlarla kamuoyu ile paylaştığı kaydedildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar