YumurtalıkYumurtalık’ta 10 yıl sonra ilk kez maaşlarını eksiksiz aldılar

Yumurtalık’ta 10 yıl sonra ilk kez maaşlarını eksiksiz aldılar

21.07.2024 - 10:52 | Son Güncellenme:

Yumurtalık’ta 10 yıl sonra ilk kez maaşlarını eksiksiz aldılar

Yumurtalık’ta 10 yıl sonra ilk kez maaşlarını eksiksiz aldılar

YUMURTALIK(Adana),(DHA)- YUMURTALIK Belediyesi, 10 yıldır tam maaş alamayan işçi ve memurların maaşlarını bu ay eksiksiz yatırdıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, geçmiş yönetimden kalan borçlara rağmen işçi alacaklarını odağına aldı. Aylık ortalama geliri 5 milyon lira olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira, yani gelirine oranla yüksek bir borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdı. Belediyenin 90 milyon lira çeşitli firmalara borcu olduğunu, 24 milyon lira işçi-memurların eski alacaklarının yanı sıra 91 milyon lira ise memur, SGK, stopaj ve vergi ödemeleri olmak üzere toplam 205 milyon lira borcu bulunduğunu kaydeden Başkan Altıok, mucizeye imza attıklarını söyledi.

Göreve başlamasının ardından geçen 3.5 aylık süre zarfında gider azaltıcı ve gelir artırıcı yoğun bir çalışma yürüten, ilçede hizmetlerin çeşitlendirilmesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın büyük desteğini gördüklerini söyleyen Başkan Altıok, bu süreçte belediyenin giderlerini azaltıp, gelirleri maksimum seviyeye çıkarttıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Kısa süre içerisinde 10 yıldır hiçbir zaman tam maaş almayan işçi ve memurların tüm maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdıklarını ve yatırmaya devam edeceklerini vurgulayan Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, işçi ve memura toplamda 25 milyon liralık ödeme yaktıklarını ifade etti. Ödemelerin yaklaşık 7 milyon lirasının işçi ve memurların eski alacaklarına istinaden yapıldığını kaydeden Başkan Altıok, “Emeğin en yüce değer olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz yatırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye çalışanları ise Başkan Altıok’a teşekkür etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI