KozanKozan'da STK'lar İsrail'i protesto etti

Kozan'da STK'lar İsrail'i protesto etti

12.06.2024 - 09:30 | Son Güncellenme:

Kozan'da STK'lar İsrail'i protesto etti

Kozanda STKlar İsraili protesto etti

Ali GÖKDAL/KOZAN, (Adana), (DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinde sivil toplum kuruluşları, Filistin'e karşı saldırılarını sürdüren İsrail'i yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Haberin Devamı

Filistin'e saldırılarını sürdüren ve binlerce masum sivilin ölümüne sebep olan İsrail'i protesto etmek isteyen Kozan'daki sivil toplum kuruluşları, Ayfa Kavşağı'nda toplandı. Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Feke Belediye Başkanı Cömert Özen ve vatandaşların katılımıyla Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'na yürüyüş yapıldı. Burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık adına Kozan Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Zahide Azgın ve Kozan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Göztaş konuştu. Filistin'in tüm dünyanın gözleri önünde tarihin en vahşi soykırımlarından biriyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Azgın, "Katil İsrail ve onu besleyen küresel sermayeyi boykot etmeye devam etmeliyiz. Filistin halkının özgürlüğü için bu boykotun yapılması ve devam ettirilmesi hepimizin vicdani ve insani görevidir" dedi.

Haberin Devamı

Gazze'de ve Doğu Türkistan'da masum insanların öldüğünü dile getirin Göztaş ise, "İnsanlık ölüyor. Sen ses vermezsen bu katliamlar sürecek. Ortadoğu'da ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm insanlık suçudur ve bu zulme sessiz kalanlar da tarih tarafından kara bir leke olarak yazılacaktır" diye konuştu.

Program, Aşık Demzasi'nin 'Bayrak' adlı şiirini okuması ve öğrenciler tarafından hazırlanan Filistin temalı serginin gösterimiyle sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar