Yaz sıcaklarını unutturan ve tok tutan karpuz salatası tarifi
Sıcak havalarda hafif, ferahlatıcı ve doyurucu bir tarif arıyorsanız, karpuz salatası mükemmel bir seçim! Yaz meyvelerinin vazgeçilmezi olan karpuzu, en iyi sebzelerle bir araya getirip hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Üstelik ne fırına ne de ocağa ihtiyacınız var! Tamamen çiğden hazırlanan bu tarifi mutlaka deneyin. İşte yaz sıcaklarını unutturan ve tok tutan karpuz salatası tarifi...
Malzemeler
Salatası için:
2 su bardağı küp doğranmış karpuz
1 su bardağı dilimlenmiş salatalık
1/2 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
1/2 avokado, küp doğranmış
10 nane yaprağı
1/2 su bardağı Antep fıstığı
Sosu için:
1/4 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı taze limon suyu
Tuz
Karpuz Salatası Nasıl Yapılır?
1. adım: Büyük bir kaseye küp doğranmış karpuz, dilimlenmiş salatalık, beyaz beyaz peynir, küp doğranmış avokado ve parçalara bölünmüş nane yaprağını koyun.
2. adım: Sosu için küçük bir kavanoza zeytinyağı, taze limon suyu ve tuzu ekleyip, iyice çalkalayın.
3. adım: Sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Özellikle limon suyu avokadonun kararmasını önleyecektir.
Son adım: Antep fıstığını servis yapmadan hemen önce ekleyin, böylece ıslanmayacaktır. Karpuz salatanız hazır!
Afiyet olsun.