Yaban mersinli krep tarifi
Protein değeri yüksek lor peyniri ve antioksidan açısından zengin yaban mersinli enfes bir krep tarifi. Yaban mersinli krep ile enfes çay saatleri.
Malzemeler
- Yarım su bardağı lor peyniri
- 2-3 yemek kaşığı agave şurubu
- Yarım su bardağı taze yaban mersini
Krep için:
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ
Yaban Mersinli Krep Nasıl Yapılır?
Kreplerin yapılışı;
- Süt un ve suyu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde çırpın. Ardından yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir hamur olunca teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve 1 kepçe hamuru bu tavaya dökün. Çevirerek pişirin ve krepleriniz hazır.
Yaban mersinli krep yapılışı;
- Lor peynirini ve agave şurubunu orta derecede ateşte likit hale gelene kadar karıştırın. Sonra soğumaya bırakın. Soğumaya başladığında karışım daha katı olacaktır.
- Servis ederken 2 yemek kaşığı lor-agave şurubu karışımını kreplerin üzerine dökün ve yayın, yaban mersinlerini ekleyin ve krepleri ikiye katlayın. Ve krepleriniz hazır!
Afiyet olsun!