Su böreği tarifi
Asla hayır diyemeyeceğiniz çok pratik ve kolay su böreği tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, su böreği nasıl yapılır? Su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Adım adım anlatımıyla nefis su böreği tarifi...
Malzemeler
1 kilo un
150 gram tereyağı
1 bardak sıvı yağ
5 yumurta
Yarım kilo beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
Su
Su Böreği Nasıl Yapılır?
Su böreği Türk mutfağının en sevilen ancak yapması en zor yemeklerinden bir tanesi. Adım adım anlattığımız tarifiyle su böreği yapmak çok daha kolay. Peki su böreği nasıl yapılır?,
Birinci adım: Bir kaba aldığınız unun ortasını havuz gibi açın.
İkinci adım: Yumurtayı ortasına kırın, tuzunu atın, azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Üçüncü adım: Sert kıvamda bir hamur elde etmelisiniz. 10 dakika ara verip tekrar yoğurun.
Dördüncü adım: Bir 10 dakika daha yoğurduktan sonra hamuru 12 eşit parçaya ayırın.
Beşinci adım: Bu sırada içini hazırlayın. Peyniri rendeleyip ince ince kıydığınız maydanozla karıştırın.
Altıncı adım: Bütün bezeleri teker teker tepsinin büyüklüğünde açın. İlk yufkayı tepsiye serin. Bir tencereye su doldurup bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle kaynatın.
Yedinci adım: Başka bir kaba da soğuk su koyun. Bir tavada tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Sekizinci adım: Açtığınız yufkaları teker teker önce sıcak suda bir dakika haşlayın, sonra soğuk suya atın. Hemen bir süzgeçle çıkarıp tepsiye serin daha sonra ikinci yufkaya geçin. Orta katına peyniri serpiştirin. En son yufkayı haşlamadan serin, üzerini kalan yağla yağlayın.
Son adım: Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte çevirerek pişirin. Altının piştiğinden emin olun. Üzerine başka bir tepsi kapatarak alt üst ettikten sonra diğer tarafını da kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.