Turna Yemişi Tarifi
Sağlıklı ve besleyici yağlarla dolu olan bu çikolata tarifi hem tok hissetmenizi sağlayacak hem de tatlı isteğinizi yok edecek. Yapımı çok basit olan turna yemişli ve portakallı çikolata, rafine şeker içermiyor. İçerisinde bulunan turna yemişi ve portakal çikolataya mükemmel bir lezzet katmak dışında bağırsaklara da iyi geliyor. Ana bileşeni olan tereyağı, sağlıklı bir sindirim için hayati öneme sahip bütrik asit içerir. Tüm bu faydaları öğrendiğinize göre hemen malzemeleri hazırlayın! İşte turna yemişli ve portakallı çikolata tarifi.
Malzemeler
3/4 su bardağı kakao yağı
100 gr organik tereyağı
1/4 su bardağı kakao tozu
1/4 su bardağı akçaağaç şurubu
1 küçük portakal kabuğu ve suyu
1/4 su bardağı doğranmış ve kurutulmuş turna yemişi
2 yemek kaşığı haşlanmış kinoa (isteğe bağlı)
Turna Yemişi Nasıl Yapılır?
PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Kakao yağı ve tereyağını küçük bir tencerede çok düşük ateşte eritin.
2. adım: Eritme aşamasından sonra kakao tozu, akçaağaç şurubu, portakal kabuğu rendesi ve suyu yağın içine ekleyin.
3. adım: Kıvam alması için iyice karıştırın.
4.adım: Çikolatayı astarlı bir pişirme kabına / silikon kalıplara dökün.
5. adım: Üzerine kurutulmuş turna yemişi ve (isteğe bağlı) haşlanmış kinoa ekleyin.
Son adım: Dondurucuya yerleştirin ve 2 saat bekletin.
Sağlıklı ve rafine şekersiz çikolatanız hazır! Tatlı ihtiyacınız sırasında bu masum çikolatadan rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.