Sıcak havalarda en iyi atıştırmalık: Fırında pastırma kaplı çarliston biberi
Sıcak havalarda hafif beslenmek isteyenler için hem protein hem de sebzeyi bir araya getirdiğimiz fırında pastırmaya sarılmış çarliston biberi tarifini paylaşıyoruz. İçi krem peynir karışımıyla doldurulmuş çarliston biberlerini, pastırmaya sararak harika bir lezzete şahit olacaksınız. İşte pastırma kaplı çarliston biberi için malzemeler ve yapılışı...
Malzemeler
Yarım su bardağı krem peynir
Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
12 çarliston biberi (çekirdekleri ve zarları çıkarılmış)
12 dilim pastırma
Pastırmaya Sarılmış Çarliston Biberi Nasıl Yapılır?
1. adım: Fırını 200 dereceye getirip önceden ısıtın. Yağlı kağıdı fırın tepsisine serin.
2. adım: Krem peynir ve çedar peynirini bir kapta homojen bir şekilde karışana kadar karıştırın.
3. adım: Biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
4. adım: Her bir biberin yarısını peynir karışımıyla doldurun Diğer yarısını üzerine kapatın
5. adım: Doldurulmuş biberlerin dışını pastırma ile sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Son adım: Önceden ısıtılmış fırında pastırma çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.