Tavuk fajita tarifi
Yeni yıla az bir zaman kala yılbaşı menüleri hazırlanmaya başlandı. Yılbaşı için hem doyurucu hem de çok lezzetli farklı bir tat denemek istiyorsanız tavuk fajita tam size göre... Meksika usulü tavuk fajita, yılbaşı sofranızın vazgeçilmezi olacak. Hem çok pratik hem de harika bir lezzet olan tavuk fajitayı, yeni yılda misafirleriniz çok sevecek. İşte tavuk fajitanın tarifi...
Malzemeler
200 gr, 2 fileto tavuk göğsü
4 tortilla ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dolmalık biber
2 sarı biber
2 kırmızı biber
Orta boy soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kekik ve tuz
Tavuğun terbiyesi için:
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pudra şekeri ve karabiber
3 yemek kaşığı limon suyu
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır?
Tavuk dahil tüm malzemeleri 3 cm'lik kalınlıkta dikey doğrayın. Orta boy soğanı ise küçük küçük, ince şekilde doğrayın.
Tavuğun terbiyesi için sarımsakları incecik doğradıktan sonra limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi bir kapta tavuk etlerine iyice yedirin. Yarım saat bekletin.
Dikey (jülyen) şekilde doğranmış sebzeleri zeytinyağlı tavada 5 dakika iyice pişirin.
Terbiyelenen tavuğu da sebzelere ekleyin ve tavuklar renk alana kadar 7-8 dakika pişirin.
Daha sonra bu karışıma soya sosu, tuz, kekik ve dilerseniz pul biber ilave edin. 3 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız tavuk fajita harcını tortilla ekmeklerin arasına yerleştirip dürüm gibi sarın. Sıcak şekilde yiyin.
Malzemeleri damak zevkinize göre istediğiniz gibi çoğaltıp azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun!