Çerkes Tavuğu Tarifi
Çerkes tavuğu, diğer bilinen adıyla çerkez tavuğu tarifi en lezzetli yemeklerden biri. Çerkes tavuğu yapımı çok basit olmakla birlikte misafirlerinizi hayran bırakacak bir tarif. İşte çerkes tavuğu nasıl yapılır merak edenler için çerkes tavuğu tarifi:
Malzemeler
1 tam tavuk
1 havuç
1 soğan
Tuz
Çerkes tavuğu tarifi sosu için:
3 bardak ceviz içi
5 bardak su
2 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır?
Çerkes tavuğu, ya da çerkez tavuğu Çerkeslere özgü soğuk tüketilen çok lezzetli bir tariftir. Çerkes tavuğu tarifi, basit olması nedeniyle hem çok vakit harcamadan sofralarınızı daha zengin hale getirecek hem de çerkes tavuğu yapımı ile değişik bir tat yaratmış olacaksınız. İşte çerkes tavuğu nasıl yapılır merak edenler için çerkes tavuğu tarifi:
1. adım: Bir tencereye tavuğu yerleştirin ve üzerine dörder parçaya böldüğünüz soğan ve havucu ilave edin.
2. adım: Su, tuz ve karabiberi ekleyin ve haşlayana kadar ocakta pişirin.
3. adım: Haşlanan tavuğu ayrı bir tencereye alın ve ufak ufak didikleyin.
Çerkes tavuğu tarifi sosu için:
1. adım: Bir mutfak robotunun içine bayat ekmeği büyük parçalar halinde ekleyin.
2. adım: Ayıkladığınız sarımsağı, tuz, karabiber ve pul biberi de robotun içine ilave edin.
3. adım: Cevizlerden birazını ayırın ve geri kalanını da robota ekleyerek çalıştırın. (Ayırdığınız cevizler üzerini süslemek için gerekecek.)
4. adım: Tencerede kalan havuç ve soğanları da robotun içine ekleyin ve püre haline gelinceye dek çalıştırın.
5. adım: Sos ile didiklediğiniz tavukları karıştırın.
Son adım: Bir tencerede tereyağını ve pul biberi kızdırın ve ayıkladığınız cevizleri üzerine serpiştirin.
Afiyet olsun.