Geri Dön

Tava böreği tarifi

Tava böreği, yarım saatte hazırlayıp yiyebileceğiniz çıtır çıtır ve lezzetli bir tarif. Tava böreği nasıl yapılır? Tava böreği yapmanın püf noktası nedir? İşte adım adım tava böreği tarifi...

Tava böreği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yufka
250 gram beyaz peynir
2 yumurta
2 bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık tereyağı

Tava Böreği Nasıl Yapılır?

Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kasede çırpın.

Tereyağıyla tavayı yağlayın. İlk yufkayı buruşturarak tavaya yayın, kenarlardan dışarı sarksın.

Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine dökün.

2. yufkayı ortadan bölüp buruşturarak tavaya yayın. Kalan harcın yarısını da yufkanın üzerine dökün.

Peyniri eşit şekilde serpiştirdikten sonra 3. yufkayı buruşturarak serin. Kalan harcı döküp kenarlardan sarkan yufkaları da üzerine kapatın.

1 kaşık tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerine paylaştırdıktan sonra arkalı önlü pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber