Süzme peynirli ve ahududulu chia reçeli tarifi
Her sabah uyandığınız da kahvaltı yapmakta zorlanıyorsanız, 1 gece öncesi hazırlayabileceğiniz ahududulu chia reçeli ve süzme peynir ile güne daha sağlıklı ve zinde başlayabilirsiniz. Bu iki lezzeti sabah kalktığınız da, kızarmış ekşi mayalı ekmeğin üzerine sürerek, 5 dakikada çok pratik ve hızlı bir kahvaltı yapmış olacaksınız. Hazırladığınız ahududulu chia reçelini 1 hafta boyunca buzdolabında kavanozun içinde saklayabilirsiniz. İşte her sabah 5 dakikada hızlıca hazırlayabileceğiniz kahvaltı tarifi...
Malzemeler
-1 su bardağı dondurulmuş ahududu
-1 yemek kaşığı chia tohumu
-2 çay kaşığı bal
-1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
-Bir tutam koşer tuzu
-1 bardak süzme peynir
-2 dilim ekşi mayalı kızarmış ekmek
Üzeri için:
-İnce rendelenmiş limon kabuğu rendesi
Süzme Peynirli ve Ahududulu Chia Reçeli Nasıl Yapılır?
-Orta ateşte küçük bir tencerede ahududuları köpürene kadar karıştırarak ısıtın.
-Meyveleri kaşık yardımıyla başka bir kaba ayırın.
-Chia tohumları, bal, limon suyu ve tuzu ilave edin.
-8-10 dakika soğuması ve kalınlaşması için bir kenara alın.
-Bu sırada süzme peyniri bir mutfak robotu kullanarak, pürüzsüz kıvama gelene kadar yaklaşık
2 dakika çırpın.
-Servis etmek için ekmek diliminizin üzerine süzme peyniri yayın. Daha sonra
yaptığınız reçeli de sürerek, limon kabuğu ile süsleyin.
Afiyet olsun.