Hem atıştırmalık hem kahvaltılık: Çikolatalı tereyağı
Kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz çikolatalı tereyağı tarifini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem tuzlu hamur işleri hem de tatlıyla servis edebilirsiniz. Özellikle kızarmış ekmek ve kruvasan ile yediğinizde lezzetini daha çok hissedeceksiniz. Peki, çikolatalı tereyağı nasıl yapılır? İşte çikolatalı tereyağı tarifi...
Malzemeler
Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 su bardağı sütlü çikolata parçaları
1 yemek kaşığı kakao tozu
Tuz
Çikolatalı Tereyağı Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle sütlü çikolataları migrodalgada yakmadan eritin.
2. adım: Bir kasenin içine kakao tozunu eleyin ve bir miktar tuzu ekleyin.
3. adım: Oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve ılıyan çikolatayı da ekleyip mikserle çırpın.
4. adım: Koyu bir kıvama geldiğinde çikolatalı tereyağınız hazır demektir.
Son adım: Kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.