Susamlı piliç şiş tarifi
Susamı tavuk eti ile denediniz mi? Bu nefis lezzeti denemelisiniz…
Malzemeler
700 gram kemiksiz tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğinize göre)
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 yemek kaşığı susam
Marine etmek için:
5 tane patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı
Susamlı Piliç Şiş Nasıl Yapılır?
Soya sosunu, balı, zencefili ve mısır özünü karıştırıp kuşbaşı tavuk etlerini içerisine ilave edin.
Arada bir karıştırmak suretiyle en az 2 saat dinlendirin.
2 saat sonra susamı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Tavuk etlerini şişlere geçirin, hazır ızgarada 1 defa çevirerek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Önceden ısıttığınız servis tabaklarında servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!